AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 09.05.2019. | objavio Plusonline

0

Šesta godina uspešne međunarodne saradnje – Učenici i profesori iz Skoplja u poseti Gimnaziji Pirot

Učenici i profesori Gimnazije Pirot od 8. do 12. maja domaćini su učenicima i profesorima Gimnazije „Orce Nikolov“ iz Skoplja. Ove dve škole sarađuju već nekoliko godina s obzirom da imaju  dvojezična odeljenja.

Danas je gostima priređen prijem u Svečanoj sali Gimnazije.

Učenici iz Skoplja smešteni su kod svojih drugova u Pirotu. Sa učenicima su došle i dve profesorke i direktor škole, a za vreme posete pripremljen je bogat program.

Ovom prilikom učenice iz Skoplja Cvetanka Eftimova i Aleksandra Kovačevska rekle su za medije da su prvi put u Pirotu i da im se grad dopada, kao i da očekuju da se lepo provedu.

Profesorka matematike u Gimnaziji „Orce Nikolov“ u Skoplju, Anastazija Bilevska Vilčevska, kaže da saradnja dve škole traje nekoliko godina, a ona je u Pirotu treći put. Njeni utisci su pozitivni, dopada joj se škola, kolektiv i način rada. Prema njenim rečima ova razmena je za učenike od neprocenjive vrednosti.

Direktor Gimnazije, Bratislav Krstić, kaže da je ovo šesta godina saradnje sa školom u Skoplju i da je ovom prilikom uče jedni od drugih i profesori i učenici.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline