Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 29.10.2019. | objavio Plusonline

0

Sajam zapošljavanja – prilika za oko 300 nezaposlenih

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja u Pirotu koji će se održati u četvrtak, 31. oktobra, u sali restorana „Gazela“ od 11 do 14 časova. Tim povodom danas je u prostorijama Filijale održana konferencija za novinare.

O karakteristikama lokalnog tržišta rada i stanju na evidenciji tražilaca zaposlenja, kao i merama aktivne politike zapošljavanja govorio je Dragan Jenaćković, v.d. direktora Filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje.

Trenutno na evidenciji Filijale Pirot u Pirotu je 5.300 nezaposlenih, u Babušnici oko 1.200, Beloj Palanci oko 1.500 i u Dimitrovgradu oko 1.000 nezaposlenih. Od tog broja oko 3.100 lica je bez kvalifikacija odnosno bez završene srednje škole, oko 5.000 lica ima završenu srednju školu, dok oko 1.000 lica ima završenu višu ili visoku školu.

Podatke o učesnicima sajma, ponudi slobodnih poslova i efekte prethodnih sajmova ovom prilikom predstavila je Suzana Đorđević, načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere.

Na Sajmu zapošljavanja učešće je prijavilo 35 poslodavaca i iskazalo potrebu za oko 300 radnika. Najveća potražnja je za radnicima iz oblasti poljoprivrede i prerade hrane, mašinstva i obrade metala, gumarske industrije, tekstilne industrije, komunalne delatnosti, građevine, trgovine, ekonomije i administracije, ugostiteljstva i turizma i obezbeđenja.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline