Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 15.06.2017. | objavio Plusonline

0

Sajam „EU i Srbija na delu“ u Pirotu. Projekti gradova i opština Srbije doneli oko tri milijarde evra iz fondova Evropske unije

Danas je u Pirotu u prisustvu zamenika ambasadora petnaestak zemalja Evrope i drugih diplomata, predstavnika resornih ministarstava Srbije, gradova i opština otvoren Sajam „EU i Srbija na delu“ u Hali Kej. Na preko dvadesetak štandova prikazani su projekti koji su do sada realizovani u našoj zemlji i na osnovu kojih je do sada u Srbiji investirano preko tri milijarde evra za realizaciju projekata.

U ime domaćina Sajma prisutne je pozdravio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, koji je izrazio veliku zahvalnost za finansijsku podršku Evropske unije kako bi se kapitalni projekti u Pirotu realizovali.

Srbija je i do sada pokazala veliku kooperativnost sa zemljama Evropske unije i na svom putu pridruživanja ne odustaje od te politike. Veliki je broj gradova i opština koji je do sada iskoristio sredstva na osnovu različitih projekata i očekuje dobru saradnju i u budućnosti, rekla je na otvaranju Sajma, Ksenija Milenković

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji, Oskar Benedikt, kaže da je srećan što Evropska unija finansijski pomaže Srbiju, ali da to nije najvažnije. Demokratija, poštovanje ljudskih prava i uzajamna povezanost garancija su dalje saradnje.

Srbija i Bugarska su do sada zajednički realizovale niz veoma vrednih projekata Prekograničnom saradnjom , a trenutno se realizuju tri, istakao je ambasador Bugarske u Beogradu, Radko Vlajkov.

Na kraju svečanog otvaranja Sajma predstavnicima četrnaest opština u Srbiji uručeni su sertifikati o finansijskoj podršci na različitim projektima.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline