AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 14.12.2018. | objavio Plusonline

0

Roditelji dece koja treniraju u pirotskom Radničkom negoduju zbog nasledjenog stanja u Klubu i nebrige prema deci i trenerima. U nedelju zakazali sastanak sa Upravom!

     Ovih dana jedan od roditelja dece koja treniraju u Radničkom poslao nam je mejl koji nas nije iznenadio.  Nije iznenadio pre svega jer mi o odnosu rukovodstva Radničkog prema mladjim selekcijama, pišemo poslednjih nekoliko godina navodeći da je politika veoma loša. Podsećamo da smo kritikovali dovodjenje čak 25 igrača sa strane da igraju u podmlatku, da je nedovoljan broj dece bio u pionirima i kadetima, da su se i kadetska i pionirska ekipa jedva “krpile” jer ponekada nije bilo dovoljno igrača ni za nastup na utakmici. Uz sve to nedovoljan broj trenera, njihov status, uslovi, sve to bilo je ispod renomea Kluba kakav je Radnički! Klub nije smatrao da nekim stipendijskim ugovorima veže decu za Klub, a ne da budu “bolećivi” prema nekim roditeljima koji su poznanstvom ili ne znamo kako, uspevali da dobiju ispisnicu za svoje dete, koje je nastavljalo da igra u protivničkim ekipama u Nišu, na primer!

    Ovakvo stanje u mladjim selekcijama nasledilo je i aktuelno rukovodstvo najavljujući na početku sezone da će se rad promeniti. 

      Zbog kritike ranijeg rada rukovodstva Radničkog doživljavali smo maltretiranja, zabrane normalnog rada, čak i fizičke napade radnika Armada sekuirity. Niko u Radničkom ni ranije, a ni sada, nije preduzimao mere da se obezbede normalni uslovi za rad. Ali sve to je u ovoj priči, poseban problem koji se tiče novinara. Šteta je jedino što drugi novinari nisu reagovali kolegijalno tražeći neophodne uslove za rad. Možda su imali razloga da ćute!?

      Uostalom evo pisma koje je potpisao, pretpostavljamo jedan od roditelja. Ime i prezime je poznato Redakciji !

… Ne znam da li ste upoznati sa problemom u FK Radnički kod mladjih selekcija. Deca su jako talentovana ali… Postoje problemi sa Upravom. Uslovi su katastrofalni. Treneri ne primaju platu otkazuju se treninzi. Inače treneri kažu da je ova generacija dece koja obećava. Ja ispred roditelja dece u Klubu Vas pozivam da u nedelju dodjete u Halu Kej u 13 časova gde će biti održan sastanak izmedju roditelja i članova Uprave. Bićete upoznati sa svim problemima. Unapred hvala.

    Čudi da roditelj zaista ne zna da li smo upoznati sa problemima koji u Radničkom postoje godinama. Čudi da roditelji poslednjih nekoliko godina nisu reagovali, ili nisu smeli, ili nisu imali neke ambicije. Čudi da nisu reagovali onda kada smo jedino mi kritkovali pogubnu politiku prema mladjim selekcijama i objavljivali detalje koji su zapanjujući. Da kadeti putuju na utakmicu sa deset igrača, da brani levi bek, da se popunjava tim pionirima, da su pioniri takodje bili u “manjku” a da je za to vreme u podmlatku Radničkog bilo igrača sa svih strana, čak i kineza, da je Radnički sa tim igračima dovedenim sa strane i ispao iz Omladinske lige Srbije.

     Kada smo mi pisali i kritikovali, kada smo platili “debeli ceh” zbog toga, kada su nam isključivali struju da ne bi snimali utakmice za SOS kanal, kada su nas ljudi u crnim košuljama hvatali za vrat, i to niko drugi do njihov gazda Mladen Križan, tada su svi ćutali. Ćutali su treneri, valjda nisu smeli, ćutala su deca, ali su ćutali i roditelji!!!

    Potpuno razumemo nezadovoljstvo roditelja, jer znamo kakvo je vreme za nama kada je Radnički u pitanju i kakvi su tragovi. Sve što se dogadjalo ranije, ta nebriga, sada “ispostavlja račun”! 

    Šteta je, jer zaista ima talentovane  dece, bilo je i ranije, ali, gubila su se u sivilu svega što se dogadjalo.

    Roditelji će ovoga puta razgovarati bez nas, jer je i previše bilo duboko i često bolno, sve ono što su nam ranijih godina činili, da bi ponovo gubili zdravlje.

    Samo zato što su svi ćutali, samo zbog toga je sve u mladjim selekcijama propadalo. Politiku su vodili oni koji se ne razumeju, podučavali ih isti i to je moralo da “pukne”!

 Iskreno se nadam da će se nešto promeniti. Pre svega nekom novom politikom i nekim ljudima koji će razumeti koliko je značajna briga o petlićima, pionirima, kadetima, podmlatku Radničkog.

   Poslednji je trenutak, dragi roditelji. Želimo vam uspeh! Zbog naše dece, pre svega!

  

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline