AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 24.01.2019. | objavio Plusonline

0

Registracija poljoprivrednih gazdinstava po novom Pravilniku

Početkom 2019. godine objavljen je u Službenom glasniku Republike Srbije novi Pravilnik o upisu poljoprivrednih proizvođača u registar poljoprivrednih gazdinstava. U odnosu na prošlu i pretprošlu godinu postoje izvesne novine. Tim povodom stučnjaci i savetodavci Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe u Pirotu već su održali nekoliko tribina sa ciljem da upoznaju poljoprivrednike kako obnoviti registraciju i šta treba da urade oni poljoprivrednici koji prvi put registruju svoje gazdinstvo. Kampanja će se nastaviti i dalje, s obzirom da je rok za obnovu gazdinstava i upis novih od prvog marta do kraja aprila kaže Mimica Kostić Đorđević iz Poljoprivredne stručne službe u Pirotu.

Važno je da poljoprivrednici blagovremeno obave registarciju kako bi mogli da konkurišu i koriste subvencije lokalne samouprave i države za podsticaj poljoprivredne proizvodnje. Kako saznajemo u Poljoprivrednoj službi broj registrovanih poljoprivrenih gazdinstava u Pirotu je u porastu, a sve je više mladih poljoprivrednika i žena.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline