AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 24.01.2019. | objavio Plusonline

0

Registracija poljoprivrednih gazdinstava po novom Pravilniku

Početkom 2019. godine objavljen je u Službenom glasniku Republike Srbije novi Pravilnik o upisu poljoprivrednih proizvođača u registar poljoprivrednih gazdinstava. U odnosu na prošlu i pretprošlu godinu postoje izvesne novine. Tim povodom stučnjaci i savetodavci Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe u Pirotu već su održali nekoliko tribina sa ciljem da upoznaju poljoprivrednike kako obnoviti registraciju i šta treba da urade oni poljoprivrednici koji prvi put registruju svoje gazdinstvo. Kampanja će se nastaviti i dalje, s obzirom da je rok za obnovu gazdinstava i upis novih od prvog marta do kraja aprila kaže Mimica Kostić Đorđević iz Poljoprivredne stručne službe u Pirotu.

Važno je da poljoprivrednici blagovremeno obave registarciju kako bi mogli da konkurišu i koriste subvencije lokalne samouprave i države za podsticaj poljoprivredne proizvodnje. Kako saznajemo u Poljoprivrednoj službi broj registrovanih poljoprivrenih gazdinstava u Pirotu je u porastu, a sve je više mladih poljoprivrednika i žena.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline