Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 10.08.2019. | objavio Plusonline

0

Rafting na Nišavi – još jedan pirotski brend!

Tradicionalni spust Nišavom, rafting, i ove godine okupio je veliki broj učesnika. Čini se da je svake godine interesovanje sve veće, a to potvrđuje nedostatak guma za sve koji su želeli da učestvuju.

Prema planu spust je počeo oko 11 časova, a na cilj, kod Golemog mosta, stigli su oko 12.

Za učesnike je, po tradiciji, pripremljena riblja čorba.

Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra Pirot, kaže da je posle plivanja za časni krst ovo najmasovnija manifestacija Sportskog centra i da je Pirot jedini grad u Srbiji koji organizuje spust gumama. Posebno mu je drago što održavaju tradiciju koja je počela pre više od 40 godina.

Učesnici su oduševljeni. Uslovi za ovakvu aktivnost su bili idealni.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Nikolom Petrovićem, Teom Nedeljković i  Hristinom Stanijev.

Rafting je dobio i međunarodni karakter, rekao je direktor Doma kulturePirot, Miško Ćirić, koji je učestovao zajedno sa predstavnicima folklornih ansambala koji učestvuju na Međunarodnom folklornom festivalu.

Lilit, predstavnica Plesne grupe iz Jermenije, kaže da su uživali na raftingu, ali i ovih dana u Pirotu. Sve im se sviđa u našem gradu, hrana, atmosfera, a najviše ljudi.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline