AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 09.06.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Radnički Pirot šampion Srpske lige i novi član Prve lige Srbije

 Fudbalski klub Radnički danas je na način kako to rade veliki klubovi,  predstavio šampione Srpske lige Istok za 2018/2019. godinu. Nadmoćno, na sportski  primeran način, tim Marka Vidojevića, na jednu utakmicu pre kraja, stigao je prvi na cilj i tako anulirao prednost rivala koja je u jednom trenutku bila i sedam bodova.

Srpskoj fudbalskoj javnosti poslata je najbolja moguća poruka da je pirotski tim, postavši prvoligaš, još jednom potvrdio sve vrednosti neophodne da se postignu najviši ciljevi.  

Grad Pirot je  obezbedio sve  objekte  za kvaliteni i masovni sport . Time je  pokazao da je  postao grad sa optimalnim uslovima za fudbal, košarku, odbojku, rukomet, plivanje, vaterpolo, atletiku, kao i za pojedinačne sportove, karate, gimnastiku,  boks…  

Pirot – sportski grad!

Stadion kraj Nišave danas ima tri travnata pomoćna terna i glavni teren koji je i dalje medju boljima u Srbiji. 

Na glavnom terenu, gde će se u  nedelju  igrati meč sa Sindjelićem, u poslednjem kolu, verujemo pred velikim brojem gledalaca, danas su šampioni pred medijima ušli u istoriju.

Potom smo bili u prilici da razgovaramo sa ljudima za koje se smatra da su, sa fudbalerima, najzaslužniji za veliki uspeh pirotskog Kluba. Zoran Nikolić, predsednik Kluba, direktor JP “Vodovod i kanalizacija”, tokom prvenstva “govorio” je radom i rezultatima. Danas smo bili u prilici da čujemo njegove utiske o uspehu koji je postignut.

U Pirot se vratio na njemu svojstven način. Nije mnogo govorio, obećavao. Latio se velikog posla u Klubu kojem je sa Vignjevićem  već redjao pobede. Naravno da je fudbal kolektivna igra, ali i igra koju rešavaju pojedinci. Vidojević je preuzeo odgovornost i rad kao svoju obavezu, formirao tim, napravio igru i dobru atmosferu i rezultat nije izostao.  Ovo je  jedini  način, primer, kako se osvajaju titule.

Ljubitelji fudbala, vratite se na Stadion kraj Nišave. Uspešna istorija Radničkog  se nastavlja! 

Da je pišemo svi zajedno! Tako je mnogo lepše !

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline