Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 09.12.2018. | objavio Plusonline

0

Radnici Komunalca “kupaju” Kružni put. Blata ima manje. Kiša, vlažna zemlja i Sveti Alimpije, ostavili su traktore u garažama!

Reagovanja naših sugradjana koja smo sinoć  objavili na našem Portalu, da je na lokalnim putevima mnogo blata, da je kiša koja je pola još više ugrozila bezbednost  i da je potrebno hitno reagovanje, zahtevalo je od nas da temu nastavimo! Na licu mesta!

  Sinoć su odmah  Vladan Vasić, gradonačelnik i Boban Tolić, direktor Komunalca , dogovorili da se danas pre podne odmah reaguje. Razgovaralo se i sa pripadnicima Saobaćajne policije.

 Boban Tolić, direktor Komunalca, rekao nam je jutros da su dve ekipe na Kružnom putu. Jedna od  Berilovca, Izvora, Krupca, druga od autopuuta prema Poljskoj Ržani.

 Naše je u svakom slučaju bilo , poštujući  jučerašnje prigovore sugradjana i dogovor gradonačelnika i direktora Komunalca, da krenemo na Kružni put i konstatujemo stanje.

  Nedaleko od Izvora prema Krupcu, “pronašli” smo prvu ekipu Komunalca .  Asistirali su im i obilazili put pripadnici Saobraćajne policije .

 Imali smo sreće, da baš na delu puta gde je bilo  blata  zaustavimo traktoriste.

 Nastavili smo Kružnim putem. Krupac, Veliko Selo, Mali i Veliki Jovanovac, Trjana, Poljska Ržana. Interesantno, kolovoz kroz sela  bio  je čist, izmedju sela bilo je tragova blata. Kiša koja je sinoć padala “oprala” je tu i tamo kolovoz, ali i nakvasila zemlju, tako da nismo videli ljude u njivama. Uz sve to “crveno slovo” je danas.

  E,  ispred Poljske Ržane , na nekih stotinak metara, s razlogom smo zastali.

   Ponovo smo imali sreće, iz daljine, pojavio se traktor. Zaustavili smo, čovek je prihvatio razgovor, a mogao je i da nas odbije … Bio je iskren. “Niko ne vodi računa”!!

   Kroz Poljsku Ržanu, kao kroz ostala sela – čisto. Na kolovozu tu i tamo vode, ali blata nema. Na ulazu u selo, sa autoputa , pronašli smo drugu ekipu Komunalca .

     I, bilo je to to. U svim selima –  mirno. Malo ljudi ispred prodavnica . U  Poljskoj Ržani na terenu za mali fudbal igrala su se deca. Lep sunčan dan, pred kišu koja se predveče najavljuje.

    Za radnike Komunalca koji su danas “kupali” Kružni put srećna okolnost da su njive bile vlažne i da je je danas “crveno slovo”, Sveti Alimpije ! 

  Bila je to nedeljna priča sa Kružnog puta. Da se nadamo da će biti poučna i da se neće dogadjati ono što reče naš sagovornik “ma niko ne poštuje”!

    Nadamo se da hoće, kao što verujemo da će Zakon o bezbednosti na putu važiti za sve učesnike u saobraćaju. Selo za selom, dosta krivina, uz sve to, ako se još i nanese blato i  vozi neispravnim traktorima, neosvetljenim, ili se vozači auomibila “trkaju” onda neće biti dobro.

  Verujući da  će već od sutra biti drugačije, ostavili smo sela na Kružnom putu.

    Ekipa Komunalca koja je krenula sa krupačke strane, videli smo cisternu, otišla je  da “tankkira” novu “turu” vode! I sve tako do mraka…

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline