AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 21.01.2019. | objavio Plusonline

0

Radmila Vlatković: Nastojimo da obezbedimo adekvatan prostor za umetničku zbirku i legate Galerije “Čedomir Krstić”

Galerija „Čedomir Krstić“ već izvesno vreme ima problema sa nedostatkom prostora za smeštaj umetničkih dela i izložbenog prostora za legate.

Direktorka Galerije, Radmila Vlatković, kaže da su imali razgovore o ovome, s obzirom da je u toku izrada projektne dokumentacije za Dom Vojske. Galerija je tu sagledana, ali je pitanje kada će to biti rešeno, zbog čega će pokušati da dobiju privremeno neki prostor.

Prema njenim rečima, šteta je što ne mogu češće da izlože umetničku zbirku Galerije, ali su uspeli da je stručno zaštite jednom publikacijom.

Ovom prilikom Radmila Vlatković je dodala da nastoje da se u gradu, u oblasti kulture, nametnu kao jedna profesionalna institucija koja može mnogo toga da pruži i u tom cilju je mnogo urađeno na osavremenjavanju Galerije.

Ovih dana treba da izađe iz štampe Album sećanja, gde će publika moći da vidi koji su sve autori bili prisutni u Galeriji i kako je tekao tok otvaranja.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline