Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.06.2019. | objavio Plusonline

0

Prvi dan polaganja završnog ispita u Pirotu i Okrugu prošao bez problema; Rešenja testa iz srpskog jezika

Mali maturanti danas su polagali završni ispit iz srpskog jezika. Posle testa i svih neophodnih poslova oko organizacije razgovarali smo sa predsednicom Okružne upisne komisije za Pirotski okrug, Milenom Mišić.

Prema njenim rečima od svih učenika koji su stekli uslov da polažu završni ispit i na nivou grada i na nivou Okruga svi su izašli. Na nivou grada izašlo je 498 učenika, a na nivou Okruga 774 učenika. Mišić je istakla da je prvi dan polaganja završnog ispita protekao bez primedbi i da je sve realizovano strogo po proceduri.

Neposredno pre toga razgovarali smo i sa nekoliko učenika OŠ „Vuk Karadžić“. Oni su istakli da test iz srpskog nije bio težak i nadaju se dobrim rezultatima, a dobro su spremili i za ostale testove.

Budući srednjoškolci sutra od 9 do 11 polažu test iz matematike, a u sredu kombinovani test.

Rešenje testa iz srpskog jezika možete pogledati OVDE.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline