Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 26.03.2019. | objavio Plusonline

0

Promovisan Vodič kroz arhivsku građu Pirota

U izdanju Istorijskog arhiva u Pirotu večeras je i Likovnoj galeriji „Čedomir Krstić“ u Pirotu, u prisustvu velikog broja posetilaca, promovisan Vodič kroz arhivsku građu Istorijskog arhiva u Pirotu. Glavni i odgovorni urednik Vodiča je dr Miroslav Perišić, odgovorni urednici Mileta Manić i Ivana Kostadinović. U priređivačkom odboru su bili Predrag M. Vidanović, Miljan Manić i Ivana Tasić. Lektor je Jasmina Manić, a tehnički je uredio i kompjuterski pripremio Saša Jeremić.

Direktorka Istorijskog arhiva u Pirotu, Ivana Kostadinović, kaže da je posao na izradi „Vodiča“ bio započet neposredno pre njenog imenovanja za direktorku Arhiva u Pirotu. Posle dve godine rada i velikog truda, brojnih sastanaka sa predstavnicima Istorijskog arhiva Srbije i Republičke redakcije nastalo je ovo delo koje svaki Arhiv treba da ima.

Predstavnica Istorijskog arhiva Srbije ,Vera Filipović, je izrazila veliko zadovoljstvo što prisustvuje promociji još jednog značajnog dokumenta, publikacije koja će biti od velike koristi naučnicima, istraživačima i običnim građanima da lakše dođu do željenih podataka i materijala iz prošlosti. Takođe ističe značaj kadrovskog osnaživanja pirotskog Arhiva jer dolazi vreme digitalizacije.

Jedan od najzaslužnijih što je Vodič ugledao svetlost dana jeste istoričar i priređivač Vodiča kroz arhivsku građu Istorijskog arhiva u Pirotu, Predrag M. Vidanović. On kaže da je veoma ponosan obavljenim poslom, ali da je to krenulo mnogo ranije i smatra da zasluge pripadaju svima koji su radili u Istoriskom arhivu.

 

 

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline