Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Pirotski brendovi, kvalitet-da, a kvantitet?

Objavljeno 07.11.2018. | objavio Plusonline

0

Projekat “Pirotski brendovi, kvalitet-da, a kvantitet?” Grad Pirot – Konkurs za projektno finansiranje medija

Br. 7.   Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika. Dalibor Tošić, Kafana Boem, registrovani proizvodjač peglane kobasice.

Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika u uvodu teme o pirotskim brendovima  govorio nam je o projektu, ulaganjima Gradske uprave koja  iz godine u godinu povećava sredstva u Fondu za poljoprivredu, izdavaja novac za subvencije, podstiče poljoprivredna gazdinstva. 

   U ovom “postu”, prilogu, kako hoćete,  izdvajamo najpre deo razgovora u kojem smo sa Popovićem razgovarali o sirovinama ,  proizvodnji peglane kobasice, plasmanu, uvodjenju u legalne tokove.

    Posle iskustava od nekoliko godina,  Sajmu peglane kobasice u Pirotu, nastupa na sajmovima u Srbiji, afirmaciji peglane kobasice u zemlji i inostranstvu,  Popović smatra da se u narednom periodu moraju u zakonske okvire da uvedu mnogi detalji od nabavke sirovine, proizvodnje, plasmana, poslovanja  preduzeća ili gazdinstava koji će proizvoditi peglanu kobasicu.

    Nema podataka koliko se tona peglane kobasice proizvede u jednoj godini, s obzirom da se mnogi proizvodnjom bave u domaćoj radinosti.  Uz to, malo je onih koji imaju registriovana preduzeća za proizvodnju ovog brenda i koji nastoje da pored kvaliteta  imaju i obezbedjen kvantitet, kao preduslov ozbiljnog biznisa.

   Jedan od retkih, ili jedini u Pirotu, a samim timi u Srbiji je Dalibor Tošić, vlasnik restorana Boem i budućeg Degustacionog centra koji je u izgradnji.

    Razgovor sa Daliborom Tošićem realizovali smo u njegovom pogonu na temperaturi koja se  razlikovala od spoljašnje.  Bilo je “sveže”!

   Evo tema i razgovora

O našem Projektu, sirovinama , kvantitetu …

Ako se ulaže i planira, od peglane može da se živi …

Kako sam počeo prozvodnju …

Peglana osvaja tržište, marketing, sajmovi …

Proizvodnju uvesti u zakonske okvire , ulagati u nove projekte, obezbediti i kvalitet i kvantitet

………………………………………………………………………….

  Krenuli smo sa Daliborom ka izlazu iz pogona. Tamo gde se “lanac” završava i priprema isporuka.

  Bez ulaganja i novih planova , ulaganja i projekata, nema ozbiljnog posla

……………………………………………………………………………………

   Da, bila je ovo priča o  pirotskom brendu o kojem se , ipak, najviše govori u zemlji i inostranstvu. Kada je Dalibor Tošić u pitanju, njegov primer na najbolji način odgovorio je na osnovna pitanja našeg Projekta.  Kod Dalibora Tošića  sve je poznato :

  1. Sirovine – da
  2. Kvalitet – da
  3. Kvantitet – da
  4. Nova ulaganja – da !

     Bilo bi zaista dobro da u Pirotu ima još prozvodjača peglane koji će krenuti primerom vlasnika restorana Boem i budućeg Degustacionog centra.

    Bilo bi dobro zbog toga što je to  JEDINI  NAČIN  da se obezbede svi uslovi za kvalitet i kvantitet, da se ulaže  da bi se i dalje radilo i živelo od proizvoda rada !

 Bravo Dalibore !

…………………………………………………………………………………… 

 Peglanu kobasicu i njen “prodor” do mušterija, pratili smo često na našem Portalu.

Zaštita geografskog porekla peglane kobasice prioritet

Kontrolisani uslovi proizvodnje pirotske peglane kobasice. Omogućena legalizacija proizvodnje i plasmana na tržište

Peglana kobasica-najbolje iz Srbije

Sajam peglane kobasice najposećenija manifestacija u regionu VIDEO

Peti Sajam peglane – drugi dan! Kesić će nastaviti da ,,pegla, a “Našti malijat” će već od sutra biti “Dečko koji obećava”!

Sajam peglane kobasice prevazišao sebe. Kvalitet “Peglane” izuzetan. Najbolji medju odličnima, pobednik Sajma , Goran Panić.Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline