Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 05.10.2019. | objavio Plusonline

0

Premijer liga u Moskvi : Uroš Mijalković pobedio Martina Mišela prvaka Evope. Posle tri pobede , Mijalković medju osam najboljih. Poražen je u 4.kolu od Poršaba Zabiolaha iz Irana. Moguć repesaž za bronzanu medalju.

U Moskvi se ovog vikenda održava Premijer liga , najveće svetsko takmičenje posle Olimpijade i Svetskog prvenstva.

  Naš šamion Uroš Mijalković postigao je jedan od najboljih rezultata u poslednje vreme.

 U prvom kolu Mijalković je savladao prvaka Evrope Italijana Martina Mišela sa 2:0. Mijalković je u sledećoj borbi nadvisio Brajana Timemansa iz Holandije  sa 1:0 u izuzetno kvalitetnoj borbi i priredio najveće iznenadjenje na Turniru. U borbi za četvrtfinale i plasman medju osam najboljih na Premijer ligi, Mijalković je pobedio sa 2:1 jednog od najbolje rangiranih karatista Jildašev Danijara iz Kazahstana. U meču za medalju i plasman u polufinale Premijer lige, Mijalković se, posle tri veoma teške borbe  sastao sa šampionom iz Irana  Poršab Zabiolahom. Kazahstanac  je imao borbu manje, bio je slobodan u prvom kolu.

 Naš Mijalković ima priliku da se bori za bronzu ukoliko Poršab u  polufinalu savlada poznatog  Francuza  Da Kosta Džesia koji je u četvrtfinalu savladao svetski priznatog  Isakau Antona  iz Belorusije. U drugom polufinalu  sastaju se dva Japanca,  svetski prvak, Japanac  Ruitaro Aragu  i Shimada Rikito.

 Nenad Djordjević je stalno pratio takmičenje. Kaže da je Mijalković  imao tri teške borbe i da su nastupi bili najbolji u ovoj godini.

–          Uroš je danas eksplodirao. Tri borbe za redom je dobio. Imao je izuzetno jake rivale i pokazao ono o čemu stalno govorim, da je potpuno ravnopravan sa svim svetskim karatistima. Često nedostatak koncentracije, ali i sreće u žrebu, utiču da ne ostvari ono što zaista može. Mijalković se već plasirao medju osam najboljih u Premijer ligi, ili na svetu, jer dolaze najbolji. Čekamo ishod polufinala i priliku da se bori za prvu bronzanu medalju, dakle da bude u četiri najbolja. I ovo do sada, smatra se najboljim Uroševim nastupom  u poslednje vreme, rekao nam je presrećan i ponosan, Nenad Djordjević, Urošev trener.   

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline