AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 13.10.2018. | objavio Plusonline

0

Predstavljen Zbornik radova istoričara, učesnika naučnog skupa “Pirot od turske kasabe do modernog grada – preko Berlina i Versaja”

U čitaonici Narodne biblioteke održana je promocija Zbornika radova istoričara, učesnika naučnog skupa “Pirot od turske kasabe do modernog grada – preko Berlina i Versaja”. Skup je u Pirotu organizovan povodom 140 godina od Berlinskog kongresa, sticanja nezavisnosti Srbije i pripajanja Pirota Kneževini Srbiji i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.  Svoje izlaganje imali su istoričari sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Filozofskog fakulteta u Nišu, Balkanološkog instituta, Instituta za noviju istoriju Srbije i istoričari iz Pirota. 

Davor Lazarević, predsednik Udruženja istoričara Pirot, rekao je da će naučni skup biti deo istorije s obzirom da je prvi put organizovan takav skup u Pirotu koji je okupio veliki broj istoričara sa vodećih univerziteta. Zbornik sadrži 20 radova, tematski i hronološki je vrlo širok i rasvetljava različite aspekte života Pirota, istakao je Lazarević.

Direktorka Istorijskog arhiva u Pirotu, Ivana Kostadinović, kaže da su veoma zadovoljni skupom s obzirom da je bio veliki odziv autora i publike i sa ponosom ističe da je među autorima bilo petoro iz Pirota.

Izdavač Zbornika je Istorijski arhiv u Pirotu.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline