AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 13.10.2018. | objavio Plusonline

0

Predstavljen Zbornik radova istoričara, učesnika naučnog skupa “Pirot od turske kasabe do modernog grada – preko Berlina i Versaja”

U čitaonici Narodne biblioteke održana je promocija Zbornika radova istoričara, učesnika naučnog skupa “Pirot od turske kasabe do modernog grada – preko Berlina i Versaja”. Skup je u Pirotu organizovan povodom 140 godina od Berlinskog kongresa, sticanja nezavisnosti Srbije i pripajanja Pirota Kneževini Srbiji i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.  Svoje izlaganje imali su istoričari sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Filozofskog fakulteta u Nišu, Balkanološkog instituta, Instituta za noviju istoriju Srbije i istoričari iz Pirota. 

Davor Lazarević, predsednik Udruženja istoričara Pirot, rekao je da će naučni skup biti deo istorije s obzirom da je prvi put organizovan takav skup u Pirotu koji je okupio veliki broj istoričara sa vodećih univerziteta. Zbornik sadrži 20 radova, tematski i hronološki je vrlo širok i rasvetljava različite aspekte života Pirota, istakao je Lazarević.

Direktorka Istorijskog arhiva u Pirotu, Ivana Kostadinović, kaže da su veoma zadovoljni skupom s obzirom da je bio veliki odziv autora i publike i sa ponosom ističe da je među autorima bilo petoro iz Pirota.

Izdavač Zbornika je Istorijski arhiv u Pirotu.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑