Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 06.09.2019. | objavio Plusonline

0

Postrojenje za separaciju komunalnog otpada, Deponije u Pirotu, vredno preko dvesta miliona dinara. Pri kraju radovi prve faze projekta

Početkom leta ove godine počela je izgradnja linije za separaciju komunalnog otpada na Regionalnoj sanitarnoj deponiji u Pirotu. Jedan od osnovnih ciljeva izgradnje postrojenja jeste da se značajno smanji količina neopasnog otpada koja se trenutno odlaže na osnovnoj ćeliji Regionalne deponije, čime se produžava vek Deponije, a samim tim ostvaruje i ekonomska dobit od recikliranog materijala i značajno unapređuje kvalitet životne sredine.

Direktor Regionalne sanitarne deponije u Pirotu, Nebojša Ivanov, kaže da je projekat podržan od strane resornog ministarstva Republike Srbije, radovi se izvode planiranom dinamikom i za tridesetak dana trebalo bi da ova faza radova bude završena.

Ivanov kaže da su u toku razgovori oko nabavke najsavremenije opreme koja se trenutno koristi prilikom separacije otpada. Takodje, blagovremeno će i u gradu, na izvoru stvaranja neopasnog otpada, biti postavljeni kontejneri kako bi se otpad u startu razvrstavao.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline