AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 10.02.2019. | objavio Plusonline

0

Poranilo proleće u grad na Nišavi. Pirot, grad proleća i lepote. Dobro došli!

Proleće je poranilo zaista! Kakav dan! Temperatura oko 15 stepeni, dovoljno da naš grad pozove ljude da uživaju u čarima, u lepoti, gde će, kada i zaista stigne pravo proleće, uživati do mile volje.

 Samo zamislite kako će to izgledati kada počne vegetacija, kada se Kej “preobuče”  sav u zeleno, kada na trgovima najlepši mozaik bude sačinjen od hiljade cvetnih vrsta koje će biti zasadjene. Kako će se uživati u lepoti parkova koje imamo. Parkovi kod Kalea koje će posebnom  lepotom začarati dečica koja će se “osvojiti” igraonicu. A tamo malo dalje, kao pravi čuvar grada, doterana tvrdjava Kale kao pravi simbol otvoriće svoje kapije namernicima.

     Danas smo uživali u ranom proleću. Trava još nije zamirisala, ali ljudi na Keju, dečica na terenima, ribolovci, sve to već sada je izazivalo posebno raspoloženje.

   Nije hvalisanje, ali kada stigne pravo proleće, kada sunčevi zraci  toniraju nijanse na trgovima u centru grada, a zelene površine, originalne vrsta  drveća, raznobojni cvetovi, klupe, golubovi kao  pored mora, učiniće ovaj naš grad lepšim od drugih. I danas , bilo je lepo!

  Naravno da priču o  ovom nedeljnom prepodnevu, ne mogu, a da ne završim  tamo gde se nekada ovaj grad na Nišavi radjao pre mnogo vekova. Rekoh, Kale, kao čuvar grada, uredjen, uzdigao se i stoji kao čuvar istorije , za vremena prošla, ova sada i ona koja će doći. Kale ima svoje parkove koji , kao rasuti tepih čine ovaj prostor nevidjeno lepim.  Dečica na igraonici, roditelji sa decom u parkovima, znatiželjni u tvrdjavi, sve to, već danas činilo je ovaj naš grad posebnim. Uživalo se danas, na 15 stepeni, po pravom prolećnom suncu. Pirot je najlepši grad. Ne samo što je naš, Pirot je grad proleća i čari!

   Prognostičari kažu da će biti još lepih vikenda ovog meseca. Lepo, da uživamo, da utabamo staze kojima će u  gradu proleća šetati, ponosni što se ovde budimo!

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline