Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 01.12.2019. | objavio Plusonline

0

Pomeren početak rada naplatnih rampi! Do kraja godine bez plaćanja putarine do Niša

Ovih dana objavljivane su različite informacije o početku rada naplatnih rampi na Istočnom kraku Koridora 10 od Niša do Gradine.

Preduzeće “Putevi Srbije” objavilo je najpre informaciju da će naplata putarine početi danas, 1. decembra, da bi kasnije izašla informacija da će naplata ipak biti odložena s obzirom da se nisu stvorili tehnički uslovi za naplatu na rampama kod Niša.

Danas smo proverili i na licu mesta se uverili da naplata putarine još uvek ne funkcioniše. 

Naplatna rampa Pirot Zapad  nedelja, 1. decembar, oko 13 časova. 

U poslednjem  saopštenju “Puteva Srbije” navedeno je da se, na inicijativu građana Niša, najavljena naplata putarine odlaže do završetka izgradnje naplatnih stanica na isključenjima za Niš.  

Kada radovi u potpunosti budu završeni, putarina će se plaćati na naplatnim stanicama „Pirot istok“, „Pirot zapad“, „Bela Palanka“, „Niš Malča“, „Niš sever“, „Niš jug“ i „Merošina“.  

Ono što mnoge interesuje je koliko će koštati putarina od Niša do Dimitrovgrada i od Beograda do granice sa Bugarskom.

Cena putarine određuje se po pređenom kilometru koji je za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila) do 3,5 tona iznosi 4,0728 dinara po pređenom kilometru, dok je za motocikliste koji spadaju u prvu A kategoriju cena 2,0367 dinara po kilometru.

Cena putarine će tako za deonicu Beograd – Dimitrovgrad iznositi 1.290 dinara za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila do 3.500). Cena putarine za deonicu Niš – Dimitrovgrad zavisiće od mesta naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput, od 380 do 410 dinara. 

Cena putarine za deonicu Beograd- Preševo iznosiće 1.402 dinara, za prvu kategoriju vozila.

Cena putarine za deonicu Preševo-Dimitrovgrad iznosiće 1.020 dinara za prvu kategoriju vozila.

Za ostale kategorije vozila cena putarine po kilometru:

I kategorija (motocikli, motorni motocikli i četvorocikli): 2,0367 dinara po kilometru

III kategorija (manji kamioni i manji autobusi do 3.5 tone): 12,2183 dinara po pređenom kilometru

IV kategorija (Šleperi i autobusi na sprat sa dodatkom za prtljag): 24,4366 dinara po pređenom kilometru, prenosi Blic.

Uvođenjem naplate na putu od Niša do granice Bugarske će se uspostaviti „zatvoreni sistem naplate putarine“ od Beograda do Preševa i od Beograda do Dimitrovgrada.

 

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline