Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 27.09.2019. | objavio Plusonline

0

Podeljen školski pribor deci romske nacionalnosti kao prva aktivnost u okviru LAP za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Pirotu

Sva deca romske nacionalnosti od drugog do osmog razreda u pirotskim osnovnim školama dobila su danas pakete školskog pribora. Aktivnost je deo Operativnog plana koji je obuhvaćen Lokalnim akcionim planom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Pirota. 

Svečano uručenje paketa u prisustvu predstavnika lokalne samouprave organizovano je u Osnovnoj školi “Vuk Karažić”.

Decu je napre pozdravio direktor škole Tugomir Cvetkovih, a zatim i Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu. 

Usledila je podela paketa deci trećeg i petog razreda. 

Za školu “Vuk Karadžić” pripremjeno je oko 40 paketa, ukupno za sve škole 365, kao i 60 paketa za decu iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”. Ukupna vrednosti je 400.000 dinara, rekla u izjavi za medije pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović. 

Radmila Nešić, koordinatorka za romska pitanja u Gradskoj upravi Pirot još jednom je istakla značaj ovog dokumenta za sveukupni napredak romske populacije na području Pirota. 

Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Pirotu donet je za period od 2019. do 2021. godine. 

 

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline