Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 09.08.2019. | objavio Plusonline

0

Počeo 59. Dragačevki sabor! I mi trubu za Guču imamo! “Pirotski trubači Saše Pavlovića” među favoritima!

Počelo je! Truba odjekuje Dragačevom. Truba odjekuje Srbijom. Truba će se ovih dana čuti na svim kontinentima. U Guči je počeo 59. Dragačevski sabor trubača, podizanjem saborske zastave ispred Spomenika trubaču i izvođenjem saborske himne “Sa Ovčara i Kablara”, koju je izveo trubački orkestar iz sela Rti.

   Sabor je otvorio ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović koji je rekao da takav Sabor “nema niko u svetu”.

–         Danas sunce prži i to je normalno. Uvek posle poplave i grada dođe sunce i red je truba da zagrmi, da zaboravimo sve ono što je bilo, da rešimo sve probleme koji su nas mučili poslednjih meseci. Ima jedna sitnica, ja sam ove godine smeo da dođem u Guču, jer malina ove godine ima dobru cenu”, rekao je Nedimović.

On je dodao da Srbija treba da zastane za tren, da čuje trubu Guče.

–         Ono što ima Srbija, ono što ima Guča nema niko. Džaba Riu karneval i Minhenu Oktobar fest, jer Srbija ima Guču. Srbija je mesto, Guča je mesto gde su svi dobrodošli”, rekao je Nedimović i nakon ceremonije otvaranja zaigrao kolo zajedno sa publikom koja je pratila otvaranje Sabora.

    U večernjim satima  brojni gosti iz svih krajeva Srbije i sveta, mogli su da uživaju u koncertima majstora trube Saše Krstića i Dejana Jevđevića sa njihovim orkestrima i grupe “Crvena jabuka”.

    Na programu Sabora, koji traje do nedelje, su i takmičenja u narodnom višeboju, zdravičara, izbor za najlepšu narodnu nošnju, tradicionalna manifstacija “Stara dragačevska svadba”, više koncerata trubačkih orkestara, među kojima su i koncerti Bobana Markovića, Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića.

……………………………………………

   Ovo su zvanične inormacije koje su preneli svi domaći i mnogi strani mediji.

……………………………………………

   I mi trubu za Guču imamo!

   Nas, naravno, interesuju naši šampioni.  Pirot će imati  peti put zaredom, svoju trubu za Guču. Odjekivaće zvuci našeg orkestra “Pirotski trubači Saše Pavlovića”. Sviraće  vlašku pesmu Mndra mja i Sašin čoček.

      Na dan pre velikog finala koje je zakazano za subotu, 10. avgusta, u 20 časova uz direktan TV prenos, razgovarali smo sa Mariom Pavlovićem, frontmenom benda, rođenim bratom prvog čoveka orkestra! Upravo je završen tradicionalni svečani defile!

–           Konačno, evo nas ponovo u Guči. Spremni smo da napravimo veliko iznenađenje i budemo bolji od orkestara iz mesta gde je tradicija mnogo veća. Podsećam, članovi Žirija u Boljevcu rekli su nam da se i u Guči možemo nadati nagradama, da je “red” da osvojimo titulu!

–         Radili smo u Pirotu, “jako” zvučimo, najbolje do sada. Hoćemo da osvojimo Guču!!! Prošle godine, bili smo drugi !!!

Orkestar Saše Pavlovića čine: menadžer orkestra Mario Pavlović, 1. truba Saša Pavlović, 2. truba Miša Selimović, 1. tenor Stefan Selimović, 2. tenor Ivica Krstić, 3. tenor Martin Kamenović, bas Danijel Krstić, perkusionista Dejan Milanov i bubnjar Stefan Ivković.

  Program  svečanosti za takmičarski dan, subotu, 10. avgust 2019. godine:   

7:00

Trubačka budilica

08/10/2019 Konferencija za štampu

13:00 Svečana saborska povorka učesnika u programu – Defile

15:00

Kulturno umetnički program – Pozornica u centru

17:00

Pozornica kulturnog centra: Koncert: Svet u Guči – strani trubački orkestri: Elefanf’U Francuska, HarMalek Orchestr Češka, Opa! Bato Balkan Brass Australija, Farra Fanfarra Portugal, Pivo in čevapi Slovenija

20:00

Sa Ovčara i Kablara – Finalno takmičenje – Pozornica u crkvenoj porti

23:30

Proglašenje pobednika takmičenja seniorskih orkestara – Pozornica u crkvenoj porti

 24:00

Dejan Petrović & Big Band – Pozornica u crkvenoj porti 

……………………………………………………………………..

   U subotu oko ponoći s nestrpljenjem ćemo kraj malih ekrana očekivati odluke Žirija. Konkurencija je nikad jača, kažu stučna lica. Takmiči se 15 orkestara iz Sirogojna, Niša, Knjaževca, Vranja, Vladičinog Hana, Zagužanja, Novog Sada, Beograda, Bojnika…

    Čekamo finale, Pirotska truba grmeće Gučom. O Pirotu će se pričati zahvaljujući ovim momcima.

  Kažu da je plasman na Guču veliki uspeh. Bilo koja nagrada – pravi trijumf.

    Ove godine Mario, Saša i njihovi drugari žele više – da “zlatna truba” stigne u naš grad.

    Srećno momci!

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline