Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.05.2019. | objavio Plusonline

0

Pirotski maturanti trinaesti put plesali sa Evropom. Maturantska parada okupila preko 500 srednjoškolaca

Tradicionalni ples maturanata – Maturantska parada, petnaesta po redu u Evropu, u Pirotu trinaesta, od 2007. godine, održana je danas tačno u podne, kao i svake godine na Trgu pirotskih oslobodilaca. Ove godine učestvovalo je, prema najavama, 543 maturanta, učenika svih srednjih škola Pirota.

Na Trgu prelepa slika koju su upotpunili roditelji , bake i deke mladića i devojaka koji završavaju srednje škole.

Paradu  je otvorio gradonačelnik Vladan Vasić. Svršenim srednjoškolcima je poželeo uspeh u daljem školovanju i životu, i ma kako ih vodio životni put da uvek imaju na umu odakle dolaze, da su Piroćanci.

Maturantska parada je medjunarodni i najpopularniji omladinski projekat u regionu, a u Srbiji se održžava na više od 50 lokacija, sa 11.220 registrovanih učesnika i 2.805 plesnih “četvorki”. Signal će biti emitovan putem Radio Salomona i maturante u sedam zemalja regiona povezaće GAUDEAMUS, FANFARE, 1.,2.,3. I ČETVRTA SLIKA Štrausove operete Slepi Miš.

I maturanti su zaplesali

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline