AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 13.10.2018. | objavio Plusonline

0

Pirotski jesenji kros još jedna pobeda olimpijskog grada!

Krosevi su bili i ostali prave svetkovine zdravlja pre svega, a potom druženja, prijateljstva, sporta,  naravno. Svuda u Svetu ulične trke u velikim gradovima okupljaju na  desetine hiljada učesnika. Tradicionalni klupski i školski krosevi su divna prilika da se manifestuje pre svega fizička pripremljenost učesnika za životne napore, a zatim sve ostalo.  Ono Kubertenovo , čini se da je ostalo samo u ovakvim velikim manifestacijama.

   Predivno vreme, uredjeni Kej, dobra organizacija, sve se to steklo  ovog dana koji  znači  pravu pobedu olimpijskog grada.

   Jeste i sada , kao i ranije, kako su trke odmicale, sve je manje učenika bilo, ali to je tek posebna tema koju trerba analizirati. Decu i roditelje ne treba ubedjivati da dolaze na kroseve,  već da shvate sami da je trčanje u prirodi pravo bogatstvo i preduslov dobrog zdravlja.

     Koliko Gradska uprava polaže  i ulaže u sport, praktičan dokaz je da gradonalčelnik Vladan Vasić dolazi na svaki kros , deli nagrade najbioljim, u želji da svojim primerom pokaže značaj ove Manifestacije i gradsku brigu.

   Razgovor sa gradonačelnikom upravo, odgovorio je na brojna pitanje, dileme, ali i primere na koji sve način Grad podstiče zdravlje dece ulažući u sport, u objekte i manifestacije .

    Jovica Jovanović,  sekretar Saveza za školski sport , koji  sa svojim saradnicima, uz podršku  Gradske uprave i Sportskog centra organizuje  Prolećni i Jesenji kros , zadovoljan je svim što je  Savez učinio kada je organizacija u pitanju. Navika, shvatanje, svest roditelja i dece da učenici učestvuju na krosevima je već problem na koji oni ne mogu da utiču. I ovaj Kros pokazao je spremnost da naš Grad 2020 godine bude više nego uspešan domaćin Školske olimpijkade Srbije . Dakle, Pirot  naš Olimpijski grad.

     I na kraju, doktorka Radmila Milutinović iz Hitne pomoći. Uvek su  tu za svaki sklučaj , mada, to mi konstatujemo,  većina dece nike   fizilčki dovoljno spremna. Srećom većeg  posla za ekipu Hitne pomnoći nije bilo.

    I na kraju , ono što obično konstatujemo. Kako su trke odmicale, to je na startu bilo sve manje dece. Možda bi trebalo , ako ne drugačije, ovo prepodne proglasiti kao Javni čas fizičkih aktivnosti i  pozvati da na Kej dodju svi učenici, direktori naravno  i profesori.  Ništa im ne bi smetalo, naprotiv !!!

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑