AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 13.10.2018. | objavio Plusonline

0

Pirotski jesenji kros još jedna pobeda olimpijskog grada!

Krosevi su bili i ostali prave svetkovine zdravlja pre svega, a potom druženja, prijateljstva, sporta,  naravno. Svuda u Svetu ulične trke u velikim gradovima okupljaju na  desetine hiljada učesnika. Tradicionalni klupski i školski krosevi su divna prilika da se manifestuje pre svega fizička pripremljenost učesnika za životne napore, a zatim sve ostalo.  Ono Kubertenovo , čini se da je ostalo samo u ovakvim velikim manifestacijama.

   Predivno vreme, uredjeni Kej, dobra organizacija, sve se to steklo  ovog dana koji  znači  pravu pobedu olimpijskog grada.

   Jeste i sada , kao i ranije, kako su trke odmicale, sve je manje učenika bilo, ali to je tek posebna tema koju trerba analizirati. Decu i roditelje ne treba ubedjivati da dolaze na kroseve,  već da shvate sami da je trčanje u prirodi pravo bogatstvo i preduslov dobrog zdravlja.

     Koliko Gradska uprava polaže  i ulaže u sport, praktičan dokaz je da gradonalčelnik Vladan Vasić dolazi na svaki kros , deli nagrade najbioljim, u želji da svojim primerom pokaže značaj ove Manifestacije i gradsku brigu.

   Razgovor sa gradonačelnikom upravo, odgovorio je na brojna pitanje, dileme, ali i primere na koji sve način Grad podstiče zdravlje dece ulažući u sport, u objekte i manifestacije .

    Jovica Jovanović,  sekretar Saveza za školski sport , koji  sa svojim saradnicima, uz podršku  Gradske uprave i Sportskog centra organizuje  Prolećni i Jesenji kros , zadovoljan je svim što je  Savez učinio kada je organizacija u pitanju. Navika, shvatanje, svest roditelja i dece da učenici učestvuju na krosevima je već problem na koji oni ne mogu da utiču. I ovaj Kros pokazao je spremnost da naš Grad 2020 godine bude više nego uspešan domaćin Školske olimpijkade Srbije . Dakle, Pirot  naš Olimpijski grad.

     I na kraju, doktorka Radmila Milutinović iz Hitne pomoći. Uvek su  tu za svaki sklučaj , mada, to mi konstatujemo,  većina dece nike   fizilčki dovoljno spremna. Srećom većeg  posla za ekipu Hitne pomnoći nije bilo.

    I na kraju , ono što obično konstatujemo. Kako su trke odmicale, to je na startu bilo sve manje dece. Možda bi trebalo , ako ne drugačije, ovo prepodne proglasiti kao Javni čas fizičkih aktivnosti i  pozvati da na Kej dodju svi učenici, direktori naravno  i profesori.  Ništa im ne bi smetalo, naprotiv !!!

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline