AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 06.04.2019. | objavio Plusonline

0

Pirot pozdravio velikog asa, osvajača srebrne medalje na Prvenstvu Evrope, kapitena Reprezentacije Srbije, Uroša Mijalkovića

Sportski Pirot pozdravio je večeras odličnog sportistu, kapitena Reprezentacije Srbije u karateu, koja je u dalekoj Gvadalahari na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, sjajnog studenta, dobrog mladića, Uroša Mijalkovića. Na Omladinskom stadionu upriličen je doček, bez velikog glamura, skromno, ali srdačno i iskreno. Okupljeni su čestitali Mijalkoviću i njegovom treneru, Nenadu Đorđeviću, na izuzetnom uspehu u Španiji i svemu što su do sada učinili za pirotski i srpski sport.

Na početku prigodne svečanosti prikazan je kratak film o Urošu Mijalkoviću.

Okupljenim Piroćancima, pretežno sportistima, obratio se zatim trener KK “Proleter“ Pirot, Nenad Đorđević. Kaže da je ovih nekoliko meseci najteže bilo, a onda je ispričao priču o počecima pirotskog i srpskog šampiona, Uroša Mijalkovića. Krenulo je traljavo, a sada je evropsko srebro na grudima našeg karatiste.

Burnim aplauzom pozdravljen je Uroš Mijalković. Najpre je zahvalio svima na srdačnom dočeku. Kao što je govorio i njegov trener, Nenad Đorđević, put do uspeha nije nimalo lak. Evropsko prvenstvo je bilo izuzetno teško, a podmlađena Reprezentacija Srbije, u proseku 21 godina, nije važila za favorita. Ipak, srčanost naših mladića dovela je Srbiju u finale.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, čestitao je kapitenu Srbije u karateu, Urošu Mijalkoviću, na postignutom uspehu i rekao da Pirot s pravom može da se ponosi svojim sportistima. Tom prilikom Mijalković je uručio gradonačelniku Vasiću prigodan poklon.

Na kraju svečanog dočeka Uroša Mijalkovića priređen je koktel, a zasvirali su i trubači.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline