AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 15.03.2019. | objavio Plusonline

0

Pirot posetila delegacija skopske opštine Đorče Petrov; Vladan Vasić: Spremni smo za dalju saradnju!

Delegacija skopske opštine Đorče Petrov iz Makedonije danas je u poseti Pirotu. Poseta je organizovana sa ciljem uspostavljanja zvanične saradnje. Goste je najpre primio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić sa svojim saradnicima.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da su spremni za dalju saradnju i da su utisci sa sastanka pozitivni. Vasić je istakao da su sastanak organizovali sa idejom da se upoznaju i razmene iskustva u oblasti lokalno ekonomskog razvoja, u radu na projektima javno privatnog partnerstva i projektima prekogranične saradnje i evropskih fondova.

Prema Vasićevim rečima organizovan je i sastanak sa Privrednom komorom, s obzirom da će u maju u Skoplju biti održan Regionalni skup slobodnih zona Evrope.  

Aleksandar Neumoski, predsednik skopske opštine Đorče Petrov, kaže da mu je čast što su se upoznali i dodao da su oni nova uprava jer njegov mandat traje nepunih godinu dana. Neumoski ističe da je njihova želja da razmene iskustva u međunarodnim projektima i smatra da treba da iskoriste međusobna pozitivna iskustva.

Ovom prilikom Aleksandar Neumoski je najavio realizaciju velikog projekta kod njih. U pitanju je izgradnja kliničkog centra koji finansira Vlada Makedonije i koji će biti najveći klinički centar na Balkanu.  

Nakon sastanka sa gradonačelnikom jedan deo delegacije sastao se sa predsednikom Skupštine Grada, Milanom Popovićem i saradnicima.

Tagovi: , ,



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline