AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 15.03.2019. | objavio Plusonline

0

Pirot posetila delegacija skopske opštine Đorče Petrov; Vladan Vasić: Spremni smo za dalju saradnju!

Delegacija skopske opštine Đorče Petrov iz Makedonije danas je u poseti Pirotu. Poseta je organizovana sa ciljem uspostavljanja zvanične saradnje. Goste je najpre primio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić sa svojim saradnicima.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da su spremni za dalju saradnju i da su utisci sa sastanka pozitivni. Vasić je istakao da su sastanak organizovali sa idejom da se upoznaju i razmene iskustva u oblasti lokalno ekonomskog razvoja, u radu na projektima javno privatnog partnerstva i projektima prekogranične saradnje i evropskih fondova.

Prema Vasićevim rečima organizovan je i sastanak sa Privrednom komorom, s obzirom da će u maju u Skoplju biti održan Regionalni skup slobodnih zona Evrope.  

Aleksandar Neumoski, predsednik skopske opštine Đorče Petrov, kaže da mu je čast što su se upoznali i dodao da su oni nova uprava jer njegov mandat traje nepunih godinu dana. Neumoski ističe da je njihova želja da razmene iskustva u međunarodnim projektima i smatra da treba da iskoriste međusobna pozitivna iskustva.

Ovom prilikom Aleksandar Neumoski je najavio realizaciju velikog projekta kod njih. U pitanju je izgradnja kliničkog centra koji finansira Vlada Makedonije i koji će biti najveći klinički centar na Balkanu.  

Nakon sastanka sa gradonačelnikom jedan deo delegacije sastao se sa predsednikom Skupštine Grada, Milanom Popovićem i saradnicima.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline