AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 30.05.2018. | objavio Plusonline

0

Pirot dosledan politici-asfalt do svakog sela, do svake kuće

Pirot je na trećem mestu u Srbiji prema teritoriji koju pokriva i razudjenosti putne mreže. Pred lokalnom samoupravom je veliki izazov koji ona, u skladu sa svojim mogućnostima, realizuje na zadovoljstvo meštana brojnih sela, da do svake kuće, čak i najzabačenijih sela, ugradi asfalt. Malo je ko pre dvadesetak godina verovao da će kameniti i izlokani planinski putevi prema Pakleštici, Beli, Gostuši, Toplom Dolu, Zaskovcima, Ragodešu i tako dalje biti asfaltirani. Danas je to realnost. Ovih dana počele su pripreme za asfaltiranje dela puta od Belskog mosta do Belskog trapa. Pre toga je asfaltiran put do Pakleštice i od Belskog trapa do Gostuše.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović, kaže da su meštani bili nepoverljivi kada im se, naročito u predizbornim kampanjama, govorilo da se preduzimaju mere da u saradnji sa Republikom i sredstvima lokalne samouprave počne uredjivanje puteva do planinskih sela. Lokalna vlast ostala je dosledna svojim obećanjima i o tome najbolje govori ono što je uradjeno poslednjih petnaestak godina.   

Saradnja sa Preduzećem „Koridori Srbije“ je dobra kaže Panajotović. Zahvaljući tome uskoro će početi sanacija odredjenih atarskih puteva. Ono što je posebno važno postignut je dogovor o adaptaciji atarskog puta od mesta Prebijen del prema Staničenju, kao privremeno rešenje, dok se ne izgradi petlja kod Sopota na Koridoru 10. 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑