Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 08.08.2019. | objavio Plusonline

0

Pirot domaćin još jednog Međunarodnog folklornog festivala

Jubilarni 15. Međunarodni folklorni festival u organizaciji Doma kulture Pirot počeo je sinoć. Po tradiciji, učesnici ovogodišnjeg festivala najpre su prošetali ulicama grada. Nema sumnje da je ovaj događaj jedan od najinteresantnijih tokom Pirotskog leta sudeći po broju građana koji izađe da proprati defile, a zatim i koncert.

Ove godine u Pirotu su folklorni ansambli iz Čilea, Jermenije, Francuske, Mađarske, Grčke i Bugarske.

Pre otvaranja festivala publici su predstavljeni svi učesnici.

Međunarodni folklorni festival otvorio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić poželevši gostima da se lepo osećaju u našem gradu, a organizatorima da pokažu deo spektra našeg gostoprimstva.

Posle zvaničnog otvaranja počeo je koncert na kojem su se svi folklorni ansambli predstavili svojim narodnim igrama. Interesantni nastupi i još lepše nošnje oduševili su sve prisutne. Prvo je nastupio Folklorni ansambl Doma kulture Pirot, a zatim i ostali učesnici.

Petnaesti Međunarodni folklorni festival u Pirotu trajaće do 10. avgusta. Svake večeri ansambli će od 19 časova defilovati ulicama grada, a od 20 časova je koncert na Omladinskom stadionu.

Tagovi: , , , ,



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline