Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 15.09.2018. | objavio Plusonline

0

Piroćanac Uroš Mijalković na Premijer ligi u Berlinu, posle pobede nad Rusom, poražen je od Torošenka iz Ukrajine minimalnim rezultatom 2:1, preglasavanjem sudija !

    Uroš Mijalković učetvovao je danas, subota 15. septembar, na petoj Premijer ligi u ovoj godini. Mijalković je u prvoj borbi, izuzetno teškoj, s obzirom da je Rus Andrej Kolikov odličan borac, uspeo da pobedi 8:6. Rezultat sam dovoljno  govori koliko je meč bio uzbudljiv, kvalitetan i neizvestan. U drugom kolu naš šampion sastao se sa Andrejom Korošenkom iz Ukrajine, koji je 22. na svetskoj rang listi. Prema rečima Nenada Djorrdjevića, sa kojim smo se čuli posle meča, Mijalković je rekao da je borba sa odličnim Ukrajincem bila izjednačena i da je bio bliži pobedi!

   Naš šampion  je tokom meča vodio borbu, očekivala se pobeda, ali je sudija na tatamuju odlučujući poen dodelio Torošenku što je doprinelo da Ukrajinac pobedi sa 2:1.

   Bilo je nade za Mijalkovića da nastavi takmičnje u repasažu, ukoliko Tarašenko pobedi Japanca Makoto Koika koji je 21. na rang listi.

     Japanac je, medjutim, pobedio sa 2:1 i ušao u završnicu takmičenja kao prvi u grupi četiri u kojoj se nadmetao i naš Uroš Mijalković.

    Uroš Mijalković je trenutno 43. na rang listi . Značajno je da do kraja sezone zadrži mesto u 50 najboljih na svetu, kako bi imao prolaz za Olimpijadu u Tokiju.

   U Berlinu  su se  u kategoriji -84 borila 64 takmičara iz 34 zemlj. Ukupno na Premijer ligi u Berlinu bila su 763 karatista.  

    Do  sada su takmičenja u Premijer ligi održana  u Parizu, Dubaiu, Roterdamu, Istanbulu i danas u Berlinu . Ostalo je  poslednje takmičenje, koje će se održati  u postojbini karatea u Japanu u Tokiju.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline