AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 13.07.2019. | objavio Plusonline

0

Piroćanac Saša Nikolić, zbog povrede noge, napustio borbu u trećoj rundi i izgubio u polufinalu “Vojvodjanske rukavice” od Rusa Sharafutdinova! Našem bokseru pripala bronzana medalja!

Saša Nikolić, najbolji srpski bokser u superteškoj kategoriji u konkurenciji juniora, nije imao sreće. Poražen je od omladinskog prvaka Evrope, najboljeg ruskog boksera Damila Sharafutdinova.  Nikolić je zbog  povrede noge u trećoj rundi napustio borbu. Naš bokser je u prvoj rundi bio bolji protivnik, da bi Sharafutdinov, inače znatno iskusniji i stariji, bio bolji u drugoj rundi . Jedan arbitar bodovao je meč  19:19 u dve runde.

Trener Predrag Stojanović nije bio nezadovoljan. Rekao nam je da je odlučivalo iskustvo i snaga.

–         Saša Nikolić je prebačen u subotičku bolnicu . Očekujem rezultate pregleda.

–         Saša je u prvoj rundi pokazao izuzetan kvalitet i naterao Rusa da se brani.  U trećoj rundi, koja je trebalo da odluči pobednika naš Nikolić povredio je nogu , zbog čega je suznih očiju napustio ring.

–         Ovo je Saši prvi međunarodni meč sa nekim rivalom van zemalja bivše Jugoslavije.

–         Namerio se na juniorskog prvaka  Evrope. Damil ima mnogo više medjunarodnih mečeva, učestvovao na svetskim turnirima. Saša nema medjunarodno iskustvo. Medju najmlaladjim bokserima je u svojoj kategoriji.

–         Ovaj Turnir bio  je od velike koristi.

Saša je iz borbe sa Rusom mnogo naučio i siguran sam da će se  jednog  dana revanširati bokseru iz  Rusije, rekao je u ekskluzivnoj izjavi za Portal Pirot Plus online, Predrag Stojanović, trener Saše Nikolića.

    Na svom  debiju na Vojvodjanskoj rukavici, Nikolić je osvojio bronzanu medalju i dobio sve pohvale stručnjaka iz Srbije i inostranstva.

   Srbija će u  finalu imati samo jednog boksera.

P.S. Kada nam je brat Saše Nikolića, koji se javio na Sašin telefon, rekao da su na Odeljenju ortopedije Bolnice u Subotici, zvali smo, našeg Piroćanca načelnika Odeljenja ortopedije, uglednog specijalistu ortopeda Miću Vidanovića. “Ćomi” naš drugar, odmah je zvao dežurnog kolegu , koji je pregledavao snimke sa rentgena . Mića Vidanović nam je rekao da nema preloma,  radi se o distorziji i da će Saša lečenje morati da nastavi u Pirotu.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline