Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 13.07.2019. | objavio Plusonline

0

Piroćanac Saša Nikolić, zbog povrede noge, napustio borbu u trećoj rundi i izgubio u polufinalu “Vojvodjanske rukavice” od Rusa Sharafutdinova! Našem bokseru pripala bronzana medalja!

Saša Nikolić, najbolji srpski bokser u superteškoj kategoriji u konkurenciji juniora, nije imao sreće. Poražen je od omladinskog prvaka Evrope, najboljeg ruskog boksera Damila Sharafutdinova.  Nikolić je zbog  povrede noge u trećoj rundi napustio borbu. Naš bokser je u prvoj rundi bio bolji protivnik, da bi Sharafutdinov, inače znatno iskusniji i stariji, bio bolji u drugoj rundi . Jedan arbitar bodovao je meč  19:19 u dve runde.

Trener Predrag Stojanović nije bio nezadovoljan. Rekao nam je da je odlučivalo iskustvo i snaga.

–         Saša Nikolić je prebačen u subotičku bolnicu . Očekujem rezultate pregleda.

–         Saša je u prvoj rundi pokazao izuzetan kvalitet i naterao Rusa da se brani.  U trećoj rundi, koja je trebalo da odluči pobednika naš Nikolić povredio je nogu , zbog čega je suznih očiju napustio ring.

–         Ovo je Saši prvi međunarodni meč sa nekim rivalom van zemalja bivše Jugoslavije.

–         Namerio se na juniorskog prvaka  Evrope. Damil ima mnogo više medjunarodnih mečeva, učestvovao na svetskim turnirima. Saša nema medjunarodno iskustvo. Medju najmlaladjim bokserima je u svojoj kategoriji.

–         Ovaj Turnir bio  je od velike koristi.

Saša je iz borbe sa Rusom mnogo naučio i siguran sam da će se  jednog  dana revanširati bokseru iz  Rusije, rekao je u ekskluzivnoj izjavi za Portal Pirot Plus online, Predrag Stojanović, trener Saše Nikolića.

    Na svom  debiju na Vojvodjanskoj rukavici, Nikolić je osvojio bronzanu medalju i dobio sve pohvale stručnjaka iz Srbije i inostranstva.

   Srbija će u  finalu imati samo jednog boksera.

P.S. Kada nam je brat Saše Nikolića, koji se javio na Sašin telefon, rekao da su na Odeljenju ortopedije Bolnice u Subotici, zvali smo, našeg Piroćanca načelnika Odeljenja ortopedije, uglednog specijalistu ortopeda Miću Vidanovića. “Ćomi” naš drugar, odmah je zvao dežurnog kolegu , koji je pregledavao snimke sa rentgena . Mića Vidanović nam je rekao da nema preloma,  radi se o distorziji i da će Saša lečenje morati da nastavi u Pirotu.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline