Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 18.04.2019. | objavio Plusonline

0

Park kod Železničke stanice još jedna zelena i cvetna oaza u Pirotu. JP „Komunalac“ planira nove poslove za lepši grad

Putnici koji ulaze u Pirot sa zapadne strane, Ulicom Nikole Pašića pored Železničke stranice, moći će da ovog proleća primete jako lepo uređen park. Ovih dana u toku su finalni radovi. Nasipa se nova količina humusa i dosejava trava. Ova parkovska površina je dobro osmišnjena i drugim pratećim sadržajima, klupama i popločanim stazama, kandalabrima, jedno pravo malo šetalište.

Zamenik direktor JP“Komunalac“ u Pirotu, Nada Avžner, kaže da je ovaj prostor pažljivo planiran, zasađeno je i cveće i ova faza radova se praktiično završava. Sjeseni će biti dodatnih radova, pre svega oko sadnje novog drveća.

Jedan deo radnika Komunalca, kako je i napomenuto, postavlja ogradu oko zelenih površina u parku kod zelene pijace.

Prošle jeseni u gradu je, na više lokacija, zaseđen veliki broj stabala. Prema onome što se trenutno može primetiti gotovo sve se primilo. Sada sledi nega i održavanje.

Još samo kada bismo se malo pažljivije odnosili prema ovome što je urađeno i što se radi. Doduše, za ogromnu većunu Piroćanaca ova primedba ne važi, ali ono malo nekulture i bahatosti, lomljenje sadnica, korpi za smeće, čupanje cveća, nekako, strašno pada u oči, a ostaje nesankcionisano.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline