AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 15.06.2017. | objavio Plusonline

0

Označen početak rekonstrukcije Momčilovog grada

Predstavnici Uprave grada i zamenici ambasadora evropskih zemalja, koji danas borave u Pirotu povodom Sajma “EU i Srbija na delu” su obišli Tvrdjavu Kale, odnosno Momčilov grad i otkrivanjem vizibiliti table označili skori početak rekonstrukcije ovog srednjevekovnog objekta.

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji, Oskar Benedikt i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, otkrivanjem vizibiliti table označili su početak radova na obnovi Kalea.

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji, Oskar Benedikt, ocenjuje da je rekonstrukcija Momčilovog grada od izuzetnog značaja i od višestruke koristi za Pirot.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je u partnerstvu sa Bugarskom do sada realizovano nekoliko veoma vrednih projakata u Pirotu zahvaljujući sredstvima Evropske unije. Dugo se čekalo na obnovu “Kalea” i sada je sasvim izvesno da će ovaj objekat uskoro biti dostupniji gradjanima i turistima.

Projektant, arhitekta, Aleksandra Manić, kaže da će radovi, vredni oko četiristo hiljada evra, trajati petnaest meseci i da će se realizovati u tri faze.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline