Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 31.05.2019. | objavio Plusonline

0

Otvorena DiKa prodavnica u Pirotu, jedina u Srbiji

Danas je u Pirotu otvorena prva outlet prodavnica DiKa, nekadašnji Prvi maj Pirot. Ovo je jedina prodavnica DiKa u Srbiji gde se prodaje robna marka DiKa. Svečanom otvaranju prisustvovale su brojne zvanice, direktor i vlasnik kompanije „E Miroglio“, Eduardo Miroljo, bugarski ambasador Radko Vlajkov, predstavnici Grada Pirota, Pirotskog upravnog okruga i javnih preduzeća.

Prisutni su imali priliku da pre zvaničnog otvaranja prodavnice obiću pogon firme „E Miroglio“ u Pirotu.

U izjavi za medije Eduardo Miroljo rekao je, između ostalog, da otvaranje ove prodavnice ima za cilj da predstavi i ponudi ljudima sve ono što njihovi radnici proizvode. Posetioci danas imaju priliku da se upoznaju, kroz obilazak fabrike, sa procesom proizvodnje i aktivnostima. Miroljo je posebno zahvalio bugarskom ambasadoru što je došao na otvaranje prodavnice. Kada je investiranje u pitanju, Miroljo kaže da su prvo odlučili da investiraju u Dimitrovgradu, a onda, kada su želeli da uvećaju proizvodnju ukazala se mogućnost za kupovinu i otvaranje pogona u Pirotu. U fabrikama u Pirotu i Dimitrovgradu zapošljeno je oko 500 ljudi.

Bugarski ambasador Radko Vlajkov istakao je da mu je drago što je u Pirotu i da je rad firme „E Miroglio“ veoma značajan za Pirot i Dimitrovgrad, s obzirom da je Eduardo Miroljo jedan od najpoštovanijih biznismena u Bugarskoj. Vlajkov je ubeđen je da će njegovo investiranje doneti mnogo dobrih rezultata u Srbiji i Bugarskoj i da će radnici koji rade u njegovim fabrikama biti zadovoljni. Za njega je to dobar primer kakve mogućnosti Srbija pruža investitorima, a investicija Mirolja će doprineti napretku regiona.

Vlajkov je dodao da u Srbiji ima mnogo investitora iz Bugarske i pomenuo fabrike koje rade u Vranjskoj Banji, Slobodnoj zoni Pirot, Dimitrovgradu i Nišu.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline