AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 31.05.2019. | objavio Plusonline

0

Otvorena DiKa prodavnica u Pirotu, jedina u Srbiji

Danas je u Pirotu otvorena prva outlet prodavnica DiKa, nekadašnji Prvi maj Pirot. Ovo je jedina prodavnica DiKa u Srbiji gde se prodaje robna marka DiKa. Svečanom otvaranju prisustvovale su brojne zvanice, direktor i vlasnik kompanije „E Miroglio“, Eduardo Miroljo, bugarski ambasador Radko Vlajkov, predstavnici Grada Pirota, Pirotskog upravnog okruga i javnih preduzeća.

Prisutni su imali priliku da pre zvaničnog otvaranja prodavnice obiću pogon firme „E Miroglio“ u Pirotu.

U izjavi za medije Eduardo Miroljo rekao je, između ostalog, da otvaranje ove prodavnice ima za cilj da predstavi i ponudi ljudima sve ono što njihovi radnici proizvode. Posetioci danas imaju priliku da se upoznaju, kroz obilazak fabrike, sa procesom proizvodnje i aktivnostima. Miroljo je posebno zahvalio bugarskom ambasadoru što je došao na otvaranje prodavnice. Kada je investiranje u pitanju, Miroljo kaže da su prvo odlučili da investiraju u Dimitrovgradu, a onda, kada su želeli da uvećaju proizvodnju ukazala se mogućnost za kupovinu i otvaranje pogona u Pirotu. U fabrikama u Pirotu i Dimitrovgradu zapošljeno je oko 500 ljudi.

Bugarski ambasador Radko Vlajkov istakao je da mu je drago što je u Pirotu i da je rad firme „E Miroglio“ veoma značajan za Pirot i Dimitrovgrad, s obzirom da je Eduardo Miroljo jedan od najpoštovanijih biznismena u Bugarskoj. Vlajkov je ubeđen je da će njegovo investiranje doneti mnogo dobrih rezultata u Srbiji i Bugarskoj i da će radnici koji rade u njegovim fabrikama biti zadovoljni. Za njega je to dobar primer kakve mogućnosti Srbija pruža investitorima, a investicija Mirolja će doprineti napretku regiona.

Vlajkov je dodao da u Srbiji ima mnogo investitora iz Bugarske i pomenuo fabrike koje rade u Vranjskoj Banji, Slobodnoj zoni Pirot, Dimitrovgradu i Nišu.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline