AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 11.10.2018. | objavio Plusonline

0

Oktobar – mesec pravilne ishrane

Oktobar je mesec pravilne ishrane koji se ove godine obeležava pod sloganom “Pravilna ishrana ulaganje u budućnost”. Dr Tatjana Vidanović, specijalista higijene, ističe da je pravilna ishrana veoma važna jer utiče na to da u kasnijim godinama života budemo zdravi i ne budemo kandidati za mnoge bolesti koje nastaju kao posledica nepravilne ishrane. S obzirom da nailazi period hladnijeg vremena, kada obično dođe do povećanja kilograma, dr Vidanović objašnjava da je najveći problem unos namirnica velike kalorijske vrednosti bazirane na šećerima i mastima i fizička neaktivnost.

Povodom Oktobra meseca pravilne ishrane u školama će biti organizovana predavanja za učenike šestog razreda kojima će se truditi, kaže dr Vidanović, da približe postulate pravilne ishrane.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline