AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 11.10.2018. | objavio Plusonline

0

Oktobar – mesec pravilne ishrane

Oktobar je mesec pravilne ishrane koji se ove godine obeležava pod sloganom “Pravilna ishrana ulaganje u budućnost”. Dr Tatjana Vidanović, specijalista higijene, ističe da je pravilna ishrana veoma važna jer utiče na to da u kasnijim godinama života budemo zdravi i ne budemo kandidati za mnoge bolesti koje nastaju kao posledica nepravilne ishrane. S obzirom da nailazi period hladnijeg vremena, kada obično dođe do povećanja kilograma, dr Vidanović objašnjava da je najveći problem unos namirnica velike kalorijske vrednosti bazirane na šećerima i mastima i fizička neaktivnost.

Povodom Oktobra meseca pravilne ishrane u školama će biti organizovana predavanja za učenike šestog razreda kojima će se truditi, kaže dr Vidanović, da približe postulate pravilne ishrane.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑