AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 14.01.2019. | objavio Plusonline

0

Oko 3.000 pirotskih radnika čeka svoja potraživanja

Oko tri hiljade radnika bivših društvenih preduzeća iz Pirota svojevremeno je prijavilo svoja potraživanja na  osnovu izvršnih sudskih rešenja u skladu sa preporukom i odlukom Vlade Srbije iz 2012. godine. Tim povodom u Pirotu je formirana radna grupa koja zastupa interese radnika. U prethodne tri godine radna grupa je često pokušavala da uspostavi konstruktivan dijalog sa Vladom Srbije, odnosno resornim ministarstvom, kako bi se došlo do kakvog takvog rešenja, ali bezuspešno. Predsednik radne grupe, Dragan Panić, kaže da se nije maklo od početka i da je neshvatljivo da se ne može doći do korektnog dijaloga.

Svoja potraživanja, na nivou Srbije, prijavilo je preko osamdeset hiljada radnika. Prema nezvaničnim podacima ukupno nenaplaćena potraživanje iznose oko trideset milijardi dinara.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline