Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 06.08.2017. | objavio Plusonline

0

Održana prva Puzijada u Pirotu

Udruženje građana Roditelj Pirot u okviru Lokalnog plana akcije za decu organizovalo je manifestaciju „Zdrava hrana od prvog dana„. Tim povodom organizovane su radionice o dojenju i o montiranju dečjih auto sedišta koje su u holu Doma kulture održali stručni saradnici i Puzijada.

Radionicu o dojenju održala je Bojana Kovačević Grasimovska iz Udruženja Roditelj Bačka Palanka. Kako je izjavila za Portal Plus onlajn majčino mleko je najbolja hrana za bebu i vrlo je važno podići svest kod majki da treba da doje svoju decu od prvog dana i da ne treba pribegavati veštačkom mleku.

Radionicu o pravilnom montiranju dečjih auto sedišta održala je Zorica Momčilović iz Udruženja Roditelj Temerin. Ona je istakla da mnogi roditelji ne umeju pravilno da postave sedište što predstavlja veliku opasnost po dete u toku vožnje.

Po završetku radionica, a povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja a trgu ispred Doma kulture održana je prva Puzijada. Ovu manifestaciju podržala je Mreža organizacija za decu Srbije.

Saša Stefanović, direktor Mreže organizacija za decu Srbije, kaže da je ovo prilika da se skrene pažnja javnosti na problem roditeljstva i da je vrlo važno da roditelji znaju da nisu sami. Inače, Mreža organizacija za decu Srbije okuplja preko 80 organizacija iz preko 40 gradova.

Potom je usledila centralna manifestacija – Puzijada. Na trgu ispred Doma kulture uz podršku roditelja, rodbine i velikog broja sugrađana u puzanju se takmičilo 11 beba.

Prva do cilja stigla je beba Sara Marković.

Druga beba na Puzijadi je Andrija Tričković, a treća Luka Pančić.

Ovoj manifestaciji prethodio je i foto konkurs na temu “Zdrava hrana od prvog dana”na koji je takođe bilo prijavljeno 11 beba.

Ovom prilikom podeljene su prigodne nagrade pobednicima Puzijade i foto konkursa, ali i ostalim učesnicima.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline