AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 14.06.2018. | objavio Plusonline

0

Održana javna tribina “Populaciona politika i natalitet”

U skupštinskoj sali Grada Pirota danas je održana tribina o temi “Populaciona politika i natalitet”. Tribinu su organizovali: Gradska uprava Pirot, Udruženje socijalnih radnika Pirotskog okruga, Udruženje pedagoga i psihologa Pirotskog okruga i Odbornička grupa SPS Pirot.

Cilj tribune je definisanje demografskih problema i predlaganje konkretnih mera populacione politike koje su neophodne za revitalizaciju našeg društva.

Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota, rekao je da su demografski problemi u Srbiji i Pirotu poznati, kao i da je ovo važno pitanje za opstanak i razvoj društva. Gradska vlast je prepoznala ovaj problem i puno toga uradila na poboljšanju demografske i socijalne slike, istakao je Panajotović.

Šef odseka za društvenu brigu o deci, Nadica Adamović, kaže da su mere Grada Pirota povoljno uticale na poboljšanje položaja porodica sa decom, a uvođenjem novih mera teži se uticaju na povećanje nataliteta. Ona je ovom prilikom predstavila sve podsticajne mere Grada Pirota po ovom pitanju i istakla da Grad na godišnjem nivou za ove namene izdvaja oko 60 miliona dinara.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑