AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 14.11.2018. | objavio Plusonline

0

Obeležena 62. godišnjica Istorijskog arhiva u Pirotu

U holu Doma kulture sinoć je Istorijski arhiv u Pirotu obeležio 62 godine rada. Direktorka Ivana Kostadinović, u svom obraćanju, istakla je da prateći tokove života postaju savremeniji i da je pripremljen drugi arhivski dnevnik u kome su u slici i reči sublimirali rad u toku ove godine. Kostadinović je dodala da veliku čast za njihovu ustanovu predstavlja što su pod pokroviteljstvom Grada učestvovali u obeležavanju velikih jubileja i datuma vrednih pamćenja. Ovom prilikom posebno je zahvalila gradonačelniku Vladanu Vasiću i uručila mu zahvalnicu.

Gradonačelnik Vladan Vasić je zahvalio svim radnicima Arhiva i svim direktorima ističući da je aktuelna direktorka Ivana Kostadinović učinila Arhiv vidljivijim i više prisutnijim u javnosti. Vasić je najavio da je pripremljen projekat za novi depo, s obzirom da u trenutnom depou ponestaje prostora, i očekuje da se to u narednom periodu realizuje.  

Ustanovama i pojedincima sa kojima je Istorijski arhiv imao posebnu saradnju u protekloj godini uručene su zahvalnice.

Gosti su imali priliku da posle zvaničnog programa i obraćanja pogledaju film „Čuvari“, reditelja Miljana Gogića. Pre toga prisutne je pozdravio i Velimir Stojanović, umetnički direktor Vrmdža festa i potpredsednik Udruženja Forum artistikum iz Niša. Stojanović je ukratko predstavio film „Čuvari“ i objasnio kako je počela njihova saradnja sa Istorijskim arhivom u Pirotu.

Film je prikazan u bioskopskoj sali.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline