AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 14.11.2018. | objavio Plusonline

0

Obeležena 62. godišnjica Istorijskog arhiva u Pirotu

U holu Doma kulture sinoć je Istorijski arhiv u Pirotu obeležio 62 godine rada. Direktorka Ivana Kostadinović, u svom obraćanju, istakla je da prateći tokove života postaju savremeniji i da je pripremljen drugi arhivski dnevnik u kome su u slici i reči sublimirali rad u toku ove godine. Kostadinović je dodala da veliku čast za njihovu ustanovu predstavlja što su pod pokroviteljstvom Grada učestvovali u obeležavanju velikih jubileja i datuma vrednih pamćenja. Ovom prilikom posebno je zahvalila gradonačelniku Vladanu Vasiću i uručila mu zahvalnicu.

Gradonačelnik Vladan Vasić je zahvalio svim radnicima Arhiva i svim direktorima ističući da je aktuelna direktorka Ivana Kostadinović učinila Arhiv vidljivijim i više prisutnijim u javnosti. Vasić je najavio da je pripremljen projekat za novi depo, s obzirom da u trenutnom depou ponestaje prostora, i očekuje da se to u narednom periodu realizuje.  

Ustanovama i pojedincima sa kojima je Istorijski arhiv imao posebnu saradnju u protekloj godini uručene su zahvalnice.

Gosti su imali priliku da posle zvaničnog programa i obraćanja pogledaju film „Čuvari“, reditelja Miljana Gogića. Pre toga prisutne je pozdravio i Velimir Stojanović, umetnički direktor Vrmdža festa i potpredsednik Udruženja Forum artistikum iz Niša. Stojanović je ukratko predstavio film „Čuvari“ i objasnio kako je počela njihova saradnja sa Istorijskim arhivom u Pirotu.

Film je prikazan u bioskopskoj sali.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline