Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 29.10.2019. | objavio Plusonline

0

Obeležen “Svetski dan džudoa” u Sportskom centru „ Šumice“

U organizaciji Džudo saveza Srbije u okviru obeležavanja “Svetskog dana džudoa”održan je Javni čas u SC Šumice u Beogradu. Javnom času su prisustvovale škole koje učestvuju u projektu, kao i polaznici projekta  od ove školske godine.

Jedna od 9 škola iz Srbije koje su učesnici projekta je i OŠ Sveti Sava iz Pirota. Posle javnog časa sve škole učesnice projekta su zasadile po jedno drvo u parku Šumice kao simbol za očuvanje životne sredine.


Prisutnima su se obratili predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, potpresednik olimpijskog komiteta Žarko Zečević i sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić predstavnici Ministarstva
prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i predstavnici Svetske džudo Federacije zaduženi za projekat “Džudo u škole”.

 Iz Pirota je u programu učestvovalo 37 deteta iz OŠ „Sveti Sava“ i Judo kluba „Pirot“, koordinator projekta i trener Judo kluba „ Pirot“ Dragan Zdravković, učitelji Miša Jovanović i Ljubiša Đorić, direktor škole Marjan Rančić i pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović.

Lokalna samouprava finansijski i logistički podržava projekat od njegovog početka tj. od 01.09.2018. godine. Džudo je obavezan predmet u školama u Japanu, Francuskoj i još nekim zemljama… Džudo je posle fudbalske, najbrojnija sportska asocijacija na svetu. Džudo savez Srbije planira da svake godine uvodi nove škole u projekat „Džudo u škole “.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline