Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 10.09.2019. | objavio Plusonline

0

NUNS: Vodič kroz pravnu zaštitu – Napadi na novinare

NUNS se već duži niz godina bavi temom bezbednosti novinara i vodi bazu napada na novinare (bazenuns.rs).  Napravljen je i vodič za pravnu zaštitu u slučajevima kada se novinarima ugrožava njihova bezbednost.

Video vodič možete videti na YouTube kanalu NUNS-a na sledećem linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=nWeSsgn72m8&t=1s&fbclid=IwAR2OmKj4-5R_hh3pbs5sazXbPdfFlKN8qu-tVfGVdIMg-bwsaDWQICVC_Ew

Pisana verzija Vodiča  LINK

NUNS je jedan od potpisnika Sporazuma o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara, koji je potpisan između Rebubličkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i sedam novinarskih i medijskih udruženja i uspostavljen je mehanizam prijavljivanja napada i pretnji novinarima i drugim medijskim profesionalcima u okviru obavljanja posla. Predviđene su kontakt osobe u 27 policijskih uprava širom Srbije i četiri Apelaciona javna tužilaštva i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline