Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 03.08.2019. | objavio Plusonline

0

Nevreme u Pirotu pričinilo mnogo veću štetu nego što se to učinilo u prvom trenutku

Posledice nevremena koje je sinoć oko 20 časova, na Svetog Iliju, zahvatilo Pirot tek će se proceniti. Prvi utisci, očigledno nisu dali pravu sliku. Ekipa Portala Plus onlajn bila je odmah, posle nevremena , na mnogim mestima u gradu, i sobzirom da je bio mrak teško je slikom bilo dočarati pravo stanje. Zabeležili smo, što se i može videti u prilogu od sinoć, da je olujni vetar čupao stabla iz korena, lomio drveće, nosio kontejnere po ulicama ko da su kutije šibica.

Jutros beležimo, nimalo prijatnu, sliku u Ulici Branka Radičevića, gde je vetar odneo krov sa zgrade i pričinio pozamašnu štetu. Srećom, imajući u vidu da su limene table letele čak do dvorišta OŠ“ Vuk Karadžić, niko nije povređen, Ali, pričinjena je velika materijalna šteta.

Treba istaći da je Štab za vanredne situacije reagovao odmah. Prema rečima koordinatora Štaba, Sretena Savova, intervenisalo se blagovremeno kako bi se, pre svega, saobraćaj osposobio tamo gde je vetar obarao stabla. Trenutno su ekipe na terenu i nešto kasnije imaćemo podrobniju sliku o posedicama nevremena. Radnici Komunalca su, takodje, sinoć odmah intervenisali kako ne bi došlo do povrede građana od ostataka  poslomljenih stabala. Do obilinijih padavina nije došlo tako da nema pretnji od poplava.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline