AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 06.03.2019. | objavio Plusonline

0

Neophodna primena savremenih tehnologija u stočarstvu

Ugovorna okružna privredna komora Pirot u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš i emisijom o poljoprivredi Agrojug organizovala je danas predavanje o temi „Savremena tehnologija u gajenju preživara“ koje je održano u prostorijama UOPK Pirot. Predavanju je prisustvovao veliki broj stočara iz Pirotskog okruga što je svakako jedan od pokazatelja zainteresovanosti stočara da unaprede svoju proizvodnju.

Sastanak je otvorio dr Dragan Kostić, predsednik UOPK Pirot. U izjavi za medije dr Kostić je istakao značaj predavanja eminentnih stručnjaka i smatra da postoje mogućnosti da Pirot opet ponese epitet stočarski kraj.

Prof. dr Zoran Ilić, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici je govorio o sistemu krava – tele, odnosno o mogućnostima rehabilitacije i unapređenja govedarske proizvodnje.

Dr Milan Petrović, naučni savetnik Instituta za stočarstvo u Beogradu, rodom iz Dojkinaca, sela u srcu Stare planine, kaže da je stočarstvo u velikoj meri posustalo u pirotskom kraju, ali uz savremene metode rada moguće je postići dobre rezultate .

Dragan Paunović, koordinator za poljoprivredu Privredne komore Srbije Regionalne privredne komore Niš za Pirotski, Nišavski i Toplički okruga kaže da postoji više razloga za organizovanje raznih tribina i predavanja iz oblasti poljoprivrede.

Miodrag Lilić, predsednik Udruženja stočara“Stara planina“ i jedan od najpoznatijih pirotskih stočara, vlasnik Farme „Šilja“, smatra da je dobro što lokalna samouprava u saradnji sa Ugovornom okružnom komorom Pirot i Privrednom komorom Srbije radi na stvaranju povoljnijeg ambijenta za razvoj stočarstva. Upravo današnja predavanja su od velike koristi s obzirom na dolazak eminentnih stručnjaka koji u direktnom kontaktu sa stočarima Piortskog okruga mogu razgovarati o aktuelnostima u razvoju stočarstva.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline