AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 05.06.2015. | objavio Plusonline

0

Nataša Branković: Pripreme za maturski u toku

U Osnovnoj školi „Dušan Radović“ radno je ovih dana, kaže direktorka Nataša Branković. Prema njenim rečima u proteklom mesecu učenici su imali mnogo aktivnosti kako u školi i na takmičenjima, tako i van škole.

–          Naši učenici su učestvovali u nedelji Crvenog krsta, na tribini SUBNOR-a povodom 9.maja – Dana oslobođenja od fašizma, II razred je posetio muzičku školu, tradicionalno smo obeležili Dan porodice, VI i VII uzeli su učešće na EkOlimpijadi, a danas je Svetski dan zaštite životne sredine pa su učenici prve smene izveli akciju čišćenja dvorišta, rekla je Brankovićeva.

Trenutno su učenici III i IV razreda na nastavi u prirodi, na Kopaoniku i Zlatiboru, a u školi se ovih dana rade godišnji testovi po razredima, a osmaci pohađaju pripremnu nastavu povodom završnog ispita.

Direktorka Branković navela je da u VIII razredu ima 93 učenika, prosečna ocena je 3,80, a đak generacije je Stefan Ćirković. Drugarsko veče biće održano 8. juna, a svečana dodela diploma istog dana u 10 sati.

Kada je upis nove generacije u pitanju Brankovićeva očekuje da u matičnoj školi upišu 3 odeljenja.

Sa druge strane, po pitanju saradnje između roditelja, škole, dece i svih drugih činioca koji mogu da utiču na vaspitanje dece i na povećanju njihove bezbednosti, treba da postoji kaže Brankovićeva.

–          Mi u okviru godišnjeg plana imamo planirane radionice i razgovore sa decom na temu bezbednosti, izuzetnu saradnju imamo sa zdravstvenim centrom, policijskom upravom i slično. Sada nas očekuje jedna aktivnost u okviru saradnje sa JP Komunalac, a opet u cilkju veće bezbednosti dece, osvetlićemo dvorište i fudbalske terene, istakla je Brankovićeva.

Međutim, prosvetari su u obavezi da rade i deluju u skladu sa Zakonom, pa je zato potrebno dosta razgovora i saradnje i sa roditeljima, i policijom, i Centrom za socijalni rad, navela je Nataša Branković.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline