AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 05.06.2015. | objavio Plusonline

0

Nataša Branković: Pripreme za maturski u toku

U Osnovnoj školi „Dušan Radović“ radno je ovih dana, kaže direktorka Nataša Branković. Prema njenim rečima u proteklom mesecu učenici su imali mnogo aktivnosti kako u školi i na takmičenjima, tako i van škole.

–          Naši učenici su učestvovali u nedelji Crvenog krsta, na tribini SUBNOR-a povodom 9.maja – Dana oslobođenja od fašizma, II razred je posetio muzičku školu, tradicionalno smo obeležili Dan porodice, VI i VII uzeli su učešće na EkOlimpijadi, a danas je Svetski dan zaštite životne sredine pa su učenici prve smene izveli akciju čišćenja dvorišta, rekla je Brankovićeva.

Trenutno su učenici III i IV razreda na nastavi u prirodi, na Kopaoniku i Zlatiboru, a u školi se ovih dana rade godišnji testovi po razredima, a osmaci pohađaju pripremnu nastavu povodom završnog ispita.

Direktorka Branković navela je da u VIII razredu ima 93 učenika, prosečna ocena je 3,80, a đak generacije je Stefan Ćirković. Drugarsko veče biće održano 8. juna, a svečana dodela diploma istog dana u 10 sati.

Kada je upis nove generacije u pitanju Brankovićeva očekuje da u matičnoj školi upišu 3 odeljenja.

Sa druge strane, po pitanju saradnje između roditelja, škole, dece i svih drugih činioca koji mogu da utiču na vaspitanje dece i na povećanju njihove bezbednosti, treba da postoji kaže Brankovićeva.

–          Mi u okviru godišnjeg plana imamo planirane radionice i razgovore sa decom na temu bezbednosti, izuzetnu saradnju imamo sa zdravstvenim centrom, policijskom upravom i slično. Sada nas očekuje jedna aktivnost u okviru saradnje sa JP Komunalac, a opet u cilkju veće bezbednosti dece, osvetlićemo dvorište i fudbalske terene, istakla je Brankovićeva.

Međutim, prosvetari su u obavezi da rade i deluju u skladu sa Zakonom, pa je zato potrebno dosta razgovora i saradnje i sa roditeljima, i policijom, i Centrom za socijalni rad, navela je Nataša Branković.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline