Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 14.06.2019. | objavio Plusonline

0

Naš Raške u reprezentaciji Srbije u basketu 3X3 na Igrama Evrope u Minsku. Ekipa Zemuna, nastavlja “Challengers FIBA 3×3 World Tour”.

 Lazar Rašić, košarkaš koga  Piroćanci i svi u KK Pirot neće zaboraviti jer je svojim ljudskim i sportskim vrednostima ostavio dubok trag, nastavio je da se bavi košarkom. Rašić je napustio Pirot i zajedno sa “pirotskim delom porodice” suprugom i ćerkicom Unom, nastavio da živi u Beogradu.

 Ekipa Zemuna, gde je  “Raške” kapiten, uspešno je do sada nastupala  na svetskim turnirima   Challengers FIBA 3×3 World Tour.  Nedavno su mediji objavili tekst o ekipi Zemuna pred početak turnira u Mongoliji  Ekipa Zemuna, koja sezonu nastavlja na čelendžeru u Mongoliji, koji će biti poslednja provera pred Evropske igre koje ih očekuju sa reprezentacijom Srbije.

Posle sjajnih izdanja u domovini, gde su osvojili tri turnira domaće lige (Beograd, Kladovo i Kragujevac), te igrali polufinale istorijskog čelendžera u Novom Sadu, došlo je vreme za novi izazov. Basketaši Zemuna na turniru koji se održava 8. i 9. juna igraće u grupi sa domaćim Ulanbatorom i pobednikom kvalifikacija. Posle niza dobrih igara kapiten ekipe Lazar Rašić nada se novom plasmanu u finale.

“Pred nama je jedno lepo iskustvo, jer ćemo po prvi put igrati u Mongoliji. Nadamo se da ćemo nastaviti niz dobrih igara. Naš cilj je uvek isti, da se dodje do finala. Očekujemo da uz dobru igru koja nas je krasila na prethodnim turnirima da dodjemo do finala i izborimo plasman na masters”, poručio je Rašić.

Glavni konkurenti Zemunu za najviši plasman su Liman, Humpolec, Melburn i Ljubljana. Pobednik turnira izboriće plasman na FIBA masters Saskaton, u Kanadi.                                                      ………………………………………………………………………….

Lazar Rašić, sa kojim smo juče razgovarali rekao nam je da je Zemun na turniru u Mongoliji  osvojio prvo mesto. U finalu Zemun je pobedio takodje  izuzetnu ekipu Limana iz Novog Sada sa  21:17. Na dosadašnjim turnirima, osim prvenstva Srbije, Zemun je u Novom Sadu osvojio 4. mesto, u Zagrebu su bili drugi !

Za Zemun igraju: Lazar Rašić ( kapiten), Marko Dugošija, Nikola Vuković, Nebojša Bošković.

 

…………………………………………………………………………

Raške nam je juče rekao da su u jeku pripreme reprezentacije Srbije u basketu 3X3. Juče je objavljen tekst o učešću naših sportista u Minsku.

   … Srpski sportisti spremni su za druge Evropske igre u Minsku koje će se održati od 21. do 30. juna i poručuju da će učiniti sve da naprave još bolji rezultat nego pre četiri godine u Bakuu kada je osvojeno 15 medalja, uključujući i osam zlatnih.

 – Minsk je važna stanica na putu za Tokio jer je na godinu dana do Olimpijskih igara trenerima i sportistima odlična kontrolna tačka. Imaćemo jak tim u Belorusiji i verujem u naše sportiste i uspeh na Evropskim igrama – izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije  Božidar Maljković.

 Tim Srbije u Minsku brojaće 66 sportista u 12 sportova – badminton, basket 3×3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo. Džudistima i bokserima Evropske igre biće i zvanično Evropsko prvenstvo.

Ekipa  Srbije u basketu 3×3  Marko Dugošija, Nikola Vuković, Bogdan Dragović, Lazar Rašić i Nebojša Bošković.

Rašić nam je poslao fotografije sa jučerašnje promocije naše ekipe u basketu 3×3

Promocija reprezentacije Srbije basket 3×3

…………………………………………………………………………

Ekipa Zemuna, posle Igara u Minsku, nastavlja da igra na čelendžer turnirima širom sveta. Posle Minska,  odmah putuju  u Kinu –  Hai Ning, zatim Saskatun Kanada  i  Ekaterinburg Rusija.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline