Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 26.04.2019. | objavio Plusonline

0

NAJNOVIJA VEST! Uroš Mijalković osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Čačku!

Uroš Mijalković, trostruki prvak Srbije u karate u kategoriji -84 kgr. osvojio je danas, na Veliki petak, bronzanu medalju na  21.Prvenstvu Balkana  u Čačku.

   U prvoj borbi, koja je ujedno bila i najbolja borba u ovoj kategoriji, Uroš je poražen od odličnog bosanskog šampiona Hamze Čajića, preglasavenjem sudija sa 4:3.  Zahvaljujući tome što je Čajić pobedjivao svoje rivale i stigao do finala, naš takmičar je nastavio borbe za bronzanu  medalje.  U sledećem kolu , u repasažu Mijalković je najpre savladao Bugarina Stojčeva sa 3:0.

   U trećem kolu u , takodje kvalitetnoj i neizvesnoj borbi naš šampion pobedio je Murata Vegina iz Makednonije sa 1:0.

   I konačno u meču za bronzanu medalju, Uroš Mijalković je ponovo dominirao i pobedio hrvatskog šampiona Rent Rešetara sa 3:0

    U finalu su se nadmetali naš  Vladimir Brežančić, koga je Mijalković pobedio na Državnom prvenstvu i Hamza Čajić.U finalu je Brežančić pobedio Čajića.

   Takmičenje je počelo jutros u 9 časova. Mijalković je poslednju borbu imao posle 15 h. Nenad Djordjević, trener Uroša Mijalkovića  rekao nam je da je Uroš imao odličan nastup i da je zbog  jakog  žreba, radio  je protov jednog  od najboljih takmičara,  poražen u prvom kolu.

–          Slobodno mogu da kažem, da je bilo koji drugi  protovnik bio u prvom kolu, da bi se Uroš Mijalković borio u finalu. Murat Čajić je teškom mukom pobedio Uroša, da bi do finala ubedljivo pobedjivao sve rivale. Podatak da je Čajiću  protivnik u finalu  naš Vladimir  Brežančić,  koga je, pored Cvrkote, Uroš pobedio na Prvenstvu Srbije kada je osvojio titulu,  onda je potpuno jasno da  smo danas mogli da imamo titulu prvaka. Medjutim, radi se o izuzetno jakom, kvalizetnom takmičenju i Uroš Mijalković je osvajanjem bronzne medalje, u mečevima sa prvacima zemalja, pokazao da je potpuno sazreo kao takmičar i da će na predstojećim svetskim takmičenjima uz bolji žreb, postizati još bolje rezultate. Ako je u nekom sportu žreb značajan činilac za plasman, onda je to u karateu, rekao nam je Nenad Djordjević.

  Na Veliku subotu, na program su mečevi u ekipnoj konkurenciji. U ekipi Srbije nastupiće i Uroš Mijalković, borbama će prisustvovati i Nenad Djordjević, koji će se,  posle takmičenja,  sa Urošem  vratiti u Pirot, gde će naš šampion provesti praznike.

Neposredno posle meča čestitali smo Ukiju bronzanu medalju. Veoma brzo stigao je odgovor šampiona.

“Hvala čika Nešo. Izgubio sam tesno od Bosanca 4:3, prvi meč, nisam najbolje ušao. Ali sam u repasažu odlično radio i dobio 3 meča bez izgubljenog poena.  Sutra radimo ekipno. 
Breza je dobar bio, borio se lepo. Videćemo u finalu kako će, nadamo se zlatu  
Shodno emotivnom pražnjenju posle EP, ovo je odličan rezultat i zadovoljan sam. Moglo je zlato, ali biće prilika”.

  Koliki se značaj pridaje Balkanskom šampionatu govori i podatak da Prvenstvu prisustvuje  predsednik Evropske i svetske karate federacije Antonio Ortueta Espinosa.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, rekao je na otvaranju Šampionata, da je Balkan najtrofejnija regija u Evropi na osnovu osvojenih odličja na evropskim i svetskim šampionatima.

Na takmičenju učestvuje više od 500 seniora.

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline