Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 08.08.2019. | objavio Plusonline

0

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić učestvovala u radionici „Implementacija LEADER pristupa na lokalnom nivou“

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić juče je u Nišu prisustvovala radionici „Implementacija lider pristupa na lokalnom nivou“. Prema njenim rečima ovaj pristup Ministarstvo poljoprivede je preuzelo sa Zapada i ogleda se u implementaciji nacionalne platforme za diskusiju politike ruralnog razvoja.

Ministarstvo poljoprivrede je preko Vlade Republike Srbije opredelilo 35 miliona dinara nepovratnih sredstava koja se mogu koristiti preko takozvanih lagova (LAG – lokalna akciona grupa), za razvoj strategije ruralnog razvoja na lokalu. U ovom projektu učestvuje i Kraljevina Danska preko klaster udruženja, rekla je načelnica Pirotskog upravnog okruga.

(LEADER znači veza između ruralne ekonomije i razvojnih aktivnosti i predstavlja metod lokalnog razvoja ruralnih sredina koji olakšava ruralni razvoj korišćenjem specifičnih razvojnih potencijala ruralnih područja koji su prepoznati od strane lokalnih aktera.)

Ovom prilikom Dragana Tončić se osvrnula i na boravak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović na istočnom kraku Koridora 10. Ministarka je sa saradnicima bila u ovom delu Srbije od 17. do 21. jula i tom prilikom obilazila gradilište na poslednjoj deonici, a bilo je i nekoliko sastanaka sa predstavnicima okruga i lokalnih samouprava.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline