Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 03.10.2019. | objavio Plusonline

0

Na tribini “Profesionalna etika u onlajn medijima” o novoj Medijskoj strategiji i izazovima primene Kodeksa novinara u onlajn okruženju

U Media i Reform centru u Nišu juče je održana tribina “Profesionalna etika u onlajn medijima”, u organizaciji Saveta za štampu i Misije OEBS-a u Srbiji.

Na tribini je bilo reči o novoj Medijskoj strategiji, izazovima primene Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju, učešću onlajn medija u samoregulaciji i prednostima članstva u Savetu za štampu.

Tribinu su vodili Gordana Peković, generalna sekretarka Saveta za štampu i Bojan Perkov, SHARE fondacija.

U izjavi za medije Gordana Peković je istakla je ova tribina prva od četiri koje Savet za štampu planira da organizuje sa Misijom OEBS-a u Srbiji. Kada su u pitanju najčešći problemi sa kojima se susreću onlajn mediji generalna sekretarka Saveta za štampu objašnjava da su, preme njihovom mišljenju, onlajn mediji manje upoznati sa Kodeksom novinara i radom Saveta za štampu, neovlašćeno korišćenje podataka sa interneta i fotografija. Ovom prilikom, kako je rekla Peković, žele da im predstave svoja dosadašnja iskustva i rezultate, ali i da čuju od prisutnih medija sa kakavim se problemima suočavaju.

Tokom tribine govorilo se i o tome u kojoj meri onlajn mediji učestvuju u samoregulaciji i koje su prednosti članstva u Savetu za štampu, kako izbeći tužbe sudovima i žalbe Savetu za štampu zbog neovlašćenog korišćenja fotografija, ali i o tome kako pripremiti medij za konkurs za sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog interesa.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline