Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 28.06.2019. | objavio Plusonline

0

Na sednici Skupštine grada Pirota usvojeni izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća za prošlu godinu

Danas je održana sednica Skupštine grada Pirota. Na dnevnom redu bilo je: davanje saglasnosti na Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća za 2018. godinu, donošenje Odluke o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u postupku donošenja propisa i drugih opštih akata iz nadležnosti grada Pirota.

Odbornici su razmatrali i Odluku o otkupu akcije emitenta – Slobodna zona Pirot a.d., donošenje Odluke iz imovinsko – pravne oblasti i na kraju razrešenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Sednica je počela usvajanjem zapisnika sa prošle sednice, održane 24. maja. Zapisnik je usvojen sa 42 glasa. 

U okviru prve tačke dnevnog reda direktori javnih preduzeća upoznali su odbornike i javnost sa izveštajima poslovanja u 2018. godini.

Zoran Nikolić, direktor JP “Vodovod i kanalizacija”

Miroslav Vasić, šef finansijske službe JKP “Toplana”

Boban Tolić, direktor JP “Komunalac”

Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta

Nebojša Ivanov, direktor Regionalne sanitarne deponije Pirot

Posle podnošenja izveštaja javnih preduzeća, gradonačelnik Vladan Vasić pohvalio je poslovanje javnih preduzeća i istakao najznačajnije projekte koji su u dosadašnjem periodu realizovani, ali i one koji se planiraju ubuduće.

Rad javnih preduzeća prokomentarisao je i Miloš Colić, šef odborničke grupe Koalicije za Pirot.

Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća za 2018. godinu usvojen je sa 42 glasa.

Za Odluku o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u postupku donošenja propisa i drugih opštih akata iz nadležnosti grada Pirota glasalo je 38 odbornika.

Odluka o otkupu akcije emitenta – Slobodna zona Pirot a.d. usvojena je sa 40 glasova.

Set odluka iz imovinsko pravne oblasti koje je predložilo Gradsko veće odbornici su prihvatili sa 41. glasom.

Potom su usledila razrešenja i imenovanja, a sednica je završena odborničkim pitanjima.

Po završetku Milan Popović, predsednik Skupštine grada, osvrnuo se na tok sednice i najznačajnije teme – izveštaje javnih preduzeća i Odluku o otkupu akcije emitenta – Slobodna zona Pirot a.d.

Odbornička grupa Najbolje za Pirot imala je na početku sednice predloge za dopunu dnevnog reda koji nisu usvojeni, a kasnije odbornici NZP glasali su protiv izveštaja javnih preduzeća i otkupa akcije Slobodne zone Pirot. O svemu ovome u izjavi za medije govorio je dr Žarko Todorović. 

Po pitanju razmatranja sukoba interesa Milana Popovića koji je predsednik Skupštine grada i član Nadzornog odbora Slobodne zone, Popović je na sednici odgovorio da zakonodavna vlast ima pravo da učestvuje u radu različitih tela i da tu ne postoji sukob interesa. Što se tiče Zorana Krstića, načelnika Odeljenja za urbanizam, agencija je donela rešenje o razrešenju Krstića kao predsednika Nadzornog odbora Regionalne deponije, a postupak je u toku, rekao je Milan Popović na sednici.

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline