AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 11.03.2019. | objavio Plusonline

0

Na Forumu o upravljanju otpadom Regionalna deponija Pirot predstavila svoje razvojne programe i ideju o izgradnji automatske stanice za merenje kvaliteta vazduha

Krajem prošle nedelje Slovačka ambasada u Beogradu organizovala je Forum o upravljanju otpadom i otpadnim vodama. U radu Foruma učestvovali su predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije, sanitarnih deponija, lokalnih samouprava i kompanija koje se bave upravljanjem otpadom i tretmanom otpadnih voda iz Slovačke. Nebojša Ivanov, direktor Regionalne sanitarne deponije u Pirotu, koji je učestvovao u radu Foruma sa svojim saradnicima, kaže da je jedan od ciljeva bio da Republika Slovačka predstavi svoja iskustva i aktivnosti iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Tom prilikom Ivanov je govorio o aktivnostima pirotske Deponije i planiranim investicijama. Na Forumu se razgovaralo i o mogućnostima dalje saradnje sa Vladom Slovačke i njihovim kompanijama.

 

Direktor Regionalne deponije u Pirotu, Nebojša Ivanov, kaže da je na Forumu predstavio ideju o izgradnji automatske stanice za menrenje kvaliteta vazduha  u Pirotu koju je nedavno inicirao gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Saradnja sa Republikom Slovačkom i do sada realizove aktivnosti na Regionalnoj deponiji u Pirotu su dobra referenca za uspostavljanje saradnje i sa drugim ambasadama zemalja članica Evropske unije na polju upravljanja otpadom i zaštite životne sredine, kaže Nebojša Ivanov.   

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline