Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 01.10.2018. | objavio Plusonline

0

”Moje je pravo da živim srećno i zdravo” slogan ovogodišnje Dečije nedelje, koja je počela danas prijemom kod gradonačelnika Vasića

Tradicionalno, svake godine početkom oktobra organizuje se Dečija nedelja. Aktivnosti posvećene deci trajaće od  1. do 7. oktobra. Slogan ovogodišnje manifestacije je ” Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja”.

Tim povodom danas je u svečanoj sali Grada Pirota organizovano druženje dece sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, prvim zaštitnikom njihovih prava.

Nadica Adamović, šef Odseka društvene brige o deci  rekla je da se u našem gradu kroz brojne aktivnosti  stvaraju uslovi za dobar i kvalitetan život dece. 

S obzirom na ovogodišnji slogan Dečije nedelje – ” Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja”, Svetlana Tomić, predsednica Udruženja “Prijatelji dece Pirot” rekla je da je cilj ovogodišnje manifestacije da razoružamo nasilje lepim rečima, postupcima, radionicama i akcijama. 

Gradonačelnik Vladan Vasić čestitao je svojim mladim gostima dečiju nedelju i poželeo im da detinjstvo provode što bezbrižnije i srećnije.

Deca Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” pripremila su prigodan program

Onda je gradonačelnik Vasić poveo decu u obilazak njegovog kabineta, gde je nastavio razgovor sa njima

Za sutra su predvidjene sledeće aktivnosti

DRUGI DAN UTORAK 2.10 2108.

Program aktivnosti Dečje nedelje Osnovne škole „Sveti Sava“ 
Naziv aktivnosti: Radionica ,, OD SRCA SRCU – DRUG DRUGU
Cilj: Druženje, nenasilna komunikacija, timski rad,
Mesto i vreme realizacije aktivnosti: 2. oktobra, od 14:20 časova, do 16:05 č u učionicama prvog razreda Ekonomska škola Pirot.
Opis aktivnosti: Deca 3.razreda, u okviru ove radionice, prave u paru s decom 1.razreda čestitke drugarstva. Treći razred ulazi u razred prvaka i svako dete prilazi svom paru prvaku. Zajedno prave drugarsku čestitku za đaka prvaka. Tu su i učitelji prvog i trećeg razreda. Svaka čestitka nosi poruku drugarstva i dobrodošlice novopridošlim đacima. Prvaci čestitke nose kući. Ova radionica se dešava na prvom i drugom času, 2. oktobra, u 14:20 časova, do 16:05. U svakoj učionici prvog razreda po jedan đak trećeg razreda kazuje pozdravne stihove pesme koju priprema za ovo druženje. Očekujemo i medije da zabeleže ovo lepo druženje.

Program aktivnosti Dečje nedelje „Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot“
Naziv aktivnosti: likovna radionica Krugovi sreće
Učesnici: deca PU Čika Jova Zmaj
Vreme realizacije aktivnosti: 2.10.2018, 10 časova
Mesto realizacije aktivnosti: Gradski trg ili Galerija Čedomir Krstić
Cilj aktivnosti: Razvoj pozitivne socijalizacije, negovanje tolerancije, drugarstva, empatije i ljubavi među decom, buđenje samosvesti i svesti o uvažavanju drugog kod dece. Afirmisanje drugarstva, različitosti, negovanje dečjeg stvaralaštva, poštovanje prava deteta kroz zajedničke aktivnosti dece, vaspitača i društvene sredine. Uvažavanje individalnosti svakog deteta i njegove potrebe za igrom i stvaralaštvom.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline