Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.07.2019. | objavio Plusonline

0

Mirjana Bobić Mojsilović: Ako čitate nikada nećete biti niko, već neko

U  okviru Pirotskog leta u donjem gradu  tvrđave “Kale“ u Pirotu održano je druženje sa književnim stvaraocem, likovnim umetnikom, estetom, poznavaocem života, Mirjanom Bobić Mojsilović. Svežina predvečerja, ambijent koji pruža tvrđava „Kale“ uz brojne ljubitelje knjige i Mirjanu učininili su da će se ovo veče pamtiti.

O Mirjani Bobić Mojsilović se, relativno, podosta zna. Piše i slika, samostalno radi, izdala je više knjiga koje su prevodjene na strane jezike. Odiše neposrednošću. Kaže da je veoma zadovoljna što se svojim prijateljima sa društvenih mreža danas javila iz Pirota i Bele Palanke, a ne, sa tamo nekih Kariba, luksuznih morskih plovila i slično. Njena jednostavnost i veličina se ogledaju i u tome što poklanja pažnju malim, običnim stvarima, životnim stvarima. Za knjigu znamo da je dobar drug koji vas nikad ne ostavlja. To kaže i Mirjana, ali dodaje da se na sve strane oseća „kultura pobednika“ i da se mnogi koji su daleko od pobedničkog trona osećaju ništavno, da su niko. Ne morate biti pisac, dovoljno je da čitate. Onaj ko čita je neko, kaže, pored ostalog,Mirjana Bobić Mojsilović.

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline