AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 08.02.2019. | objavio Plusonline

0

Milan Grujić: Ako se ne povuče dopuna Zakona o komunalnoj delatnosti organizovaćemo veoma oštre proteste radnika

Jedna od najvažnijih tema o kojoj se danas razgovaralo na sastanku predstavnika sindikalnih organizacija iz Pirotskog okruga, kojem je prisustvovao predsednik Okružnog odbora radnika zaposlenih u stambeno komunalnoj delatnosti, mr Milan Grujić, jeste organizovanje protesta ispred Vlade Srbije sa ciljem da se povuče dopuna Zakona o komunalnoj delatnosti, od sedmog decembra 2018. godine,kojom se pruža mogućnost da privatni kapital udje u sistem vodosnabdevanja, tramvajskog i šinskog prevoza. Grujić kaže da su iskustva iz okruženja negativna i da je tako nešto u Srbiji nedopustivo.

Protest je planiran za 27. februar ove godine. Ako se Vlada Srbije ogluši o zahteve radnika preduzeće se radikalnije mere, možda i generalni štrajk, izjavio je Grujić.

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline