AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 08.02.2019. | objavio Plusonline

0

Milan Grujić: Ako se ne povuče dopuna Zakona o komunalnoj delatnosti organizovaćemo veoma oštre proteste radnika

Jedna od najvažnijih tema o kojoj se danas razgovaralo na sastanku predstavnika sindikalnih organizacija iz Pirotskog okruga, kojem je prisustvovao predsednik Okružnog odbora radnika zaposlenih u stambeno komunalnoj delatnosti, mr Milan Grujić, jeste organizovanje protesta ispred Vlade Srbije sa ciljem da se povuče dopuna Zakona o komunalnoj delatnosti, od sedmog decembra 2018. godine,kojom se pruža mogućnost da privatni kapital udje u sistem vodosnabdevanja, tramvajskog i šinskog prevoza. Grujić kaže da su iskustva iz okruženja negativna i da je tako nešto u Srbiji nedopustivo.

Protest je planiran za 27. februar ove godine. Ako se Vlada Srbije ogluši o zahteve radnika preduzeće se radikalnije mere, možda i generalni štrajk, izjavio je Grujić.

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline