AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 02.03.2019. | objavio Plusonline

0

Mijalković na korak od polufinala u Salcburgu! Pobedio jake ribale Rusa Orlova i Timura iz Belorusije. U finalu treće grupe poražen od Mamajeva iz Azerbejdžana koji je za finale izgubio od reprezentativca Irana!

Uroš Mijalković, jutros rano, borbe su počele u osam časova, izašao je na tatami u Salcburgu na svetskom takmičenju Serije A.

    U prvoj borbi prtov Rusa Vladimira Orlova, naš Uki pobedio je sa 1:0 i plasirao se u treće kolo. U kategoriji -84 kg. Gde se Mijalković nadmeće prijavljeno je 170 takmičara. Uroš je u prvom kolu bio slobodan.

Posle pobede nad Rusom u drugom kolu, Mijalković je savladao Timura Jandoja iz Belorusije.

  U završnoj borbi Grupe 3 gde se borio naš šampion, Uroša je čekao bivši svetski šampion, veliko ime svetskog karatea, Okan Mamajev iz Azerbejdžana.

   U neverovatnoj borbi, sa mnogo izmenjenih udaraca, Mijalković je poražen od iskusnog Mamajeva sa 2:0, mada je, kako kaže Nenad Djordjević bio potpuno ravnopravan. Odlučili su, kao i uvek u karateu, sitni detalji.

Neposredno posle prepodnevnih borbi Nenad Djordjević je izuzetno zadovoljan Uroševim nastupom rekao da očekuje da će Uroš i nadalje biti jak rival za sve svetske šampione.

–          Dva teška meča pre Mamajeva. Kazahstanac je čvrst, jak borac. Uroš je imao “sreću” da se bori prtiv takmičara koji u “ruska škola”. Snažni, čvrsti, izdržljivi, udaraju jako. Dobro su gradjeni. Šteta je što nema repasaža, mislim da bi Uroš mogo da zabeleži još neku pobedu, jer je očigledno u dobroj formi, rekao nam je Nenad Djordjević.

  Oko 16 časova, poslali smo poruku Urošu , čestitali  uz naš utisak da je krenulo. Danas četvrtfinale, sledeći put polufinale , sve bliže cilju!

–         Hvala čika Nešo. Evo spavao sam do sada,- Baš sam bio umoran, sada moram nazad u halu. Dobro  sam. Na zalost nemam repasaz. Izgubio je Mamayev za finale od Iranca. Javiću vam se uskoro!

Azerbejdžanac je  posle Uroša, savladao najboljeg iz druge grupe Bosanca Merisa Muhovića sa 3:0. U   polufinalu  u uzbudljivoj i neizvesnoj borbi   poražen Hodabakši Mandija iz Irana.

   Tačno u 17,7 stigla nam je poruka od našeeg šampiona.

–         Mogu slobodno da kazem da je ovo nezvanicno otvoreno svetsko prvenstvo. 2200 seniorskih takmicara je učestvovalo  na Seriji A u Salcburgu. U mojoj kategoriji -84kg je  nastupilo 170 najboljih svetskih takmicara, sto znaci da doći do borbe za medalju treba ili 7 ili 8 mečeva, sto je jezivo. Ja sam zaustavljen nazalost na pola tog puta od iskusnog Azerbejdznca koji konstantno jedan od top 5 boraca na svetu u poslednjih 4-5 godina.
Zadovoljan sam nastupom, dobio sam 2 nezgodna i tvrda meča, ali i nisam, jer sam spreman i za velika odlicja. Verujem u sebe. Hvala Neši za rad I brigu o meni, mojim roditeljima, kolegama sa kojima treniram u Beogradu, selektoru. Pozdrav svima u Pirotu! Vaš Uroš!

 Inače, interesantno, svi, takmičari iz poznatih karate zemalja, Japana, Španije, Italije, Hrvatske… poraženi su. U polufinalu, pored Mamajeva su takmičari iz Kazahstana, Ukrajine i Irana.

   

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline