AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 02.03.2019. | objavio Plusonline

0

Mijalković na korak od polufinala u Salcburgu! Pobedio jake ribale Rusa Orlova i Timura iz Belorusije. U finalu treće grupe poražen od Mamajeva iz Azerbejdžana koji je za finale izgubio od reprezentativca Irana!

Uroš Mijalković, jutros rano, borbe su počele u osam časova, izašao je na tatami u Salcburgu na svetskom takmičenju Serije A.

    U prvoj borbi prtov Rusa Vladimira Orlova, naš Uki pobedio je sa 1:0 i plasirao se u treće kolo. U kategoriji -84 kg. Gde se Mijalković nadmeće prijavljeno je 170 takmičara. Uroš je u prvom kolu bio slobodan.

Posle pobede nad Rusom u drugom kolu, Mijalković je savladao Timura Jandoja iz Belorusije.

  U završnoj borbi Grupe 3 gde se borio naš šampion, Uroša je čekao bivši svetski šampion, veliko ime svetskog karatea, Okan Mamajev iz Azerbejdžana.

   U neverovatnoj borbi, sa mnogo izmenjenih udaraca, Mijalković je poražen od iskusnog Mamajeva sa 2:0, mada je, kako kaže Nenad Djordjević bio potpuno ravnopravan. Odlučili su, kao i uvek u karateu, sitni detalji.

Neposredno posle prepodnevnih borbi Nenad Djordjević je izuzetno zadovoljan Uroševim nastupom rekao da očekuje da će Uroš i nadalje biti jak rival za sve svetske šampione.

–          Dva teška meča pre Mamajeva. Kazahstanac je čvrst, jak borac. Uroš je imao “sreću” da se bori prtiv takmičara koji u “ruska škola”. Snažni, čvrsti, izdržljivi, udaraju jako. Dobro su gradjeni. Šteta je što nema repasaža, mislim da bi Uroš mogo da zabeleži još neku pobedu, jer je očigledno u dobroj formi, rekao nam je Nenad Djordjević.

  Oko 16 časova, poslali smo poruku Urošu , čestitali  uz naš utisak da je krenulo. Danas četvrtfinale, sledeći put polufinale , sve bliže cilju!

–         Hvala čika Nešo. Evo spavao sam do sada,- Baš sam bio umoran, sada moram nazad u halu. Dobro  sam. Na zalost nemam repasaz. Izgubio je Mamayev za finale od Iranca. Javiću vam se uskoro!

Azerbejdžanac je  posle Uroša, savladao najboljeg iz druge grupe Bosanca Merisa Muhovića sa 3:0. U   polufinalu  u uzbudljivoj i neizvesnoj borbi   poražen Hodabakši Mandija iz Irana.

   Tačno u 17,7 stigla nam je poruka od našeeg šampiona.

–         Mogu slobodno da kazem da je ovo nezvanicno otvoreno svetsko prvenstvo. 2200 seniorskih takmicara je učestvovalo  na Seriji A u Salcburgu. U mojoj kategoriji -84kg je  nastupilo 170 najboljih svetskih takmicara, sto znaci da doći do borbe za medalju treba ili 7 ili 8 mečeva, sto je jezivo. Ja sam zaustavljen nazalost na pola tog puta od iskusnog Azerbejdznca koji konstantno jedan od top 5 boraca na svetu u poslednjih 4-5 godina.
Zadovoljan sam nastupom, dobio sam 2 nezgodna i tvrda meča, ali i nisam, jer sam spreman i za velika odlicja. Verujem u sebe. Hvala Neši za rad I brigu o meni, mojim roditeljima, kolegama sa kojima treniram u Beogradu, selektoru. Pozdrav svima u Pirotu! Vaš Uroš!

 Inače, interesantno, svi, takmičari iz poznatih karate zemalja, Japana, Španije, Italije, Hrvatske… poraženi su. U polufinalu, pored Mamajeva su takmičari iz Kazahstana, Ukrajine i Irana.

   

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline